14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- HelenaveenForensisch team op zoek naar sporen in huis van slachtoffer woningoverval Helenaveen

Forensisch team op zoek naar sporen in huis van slachtoffer woningoverval Helenaveen

Een forensisch team van de politie heeft woensdag opnieuw het huis in Helenaveen onderzocht waar op 11 juli tijdens een gewelddadige woningoverval de 47-jarige bewoner, Jan van Mullekom zwaargewond raakte. Hij overleed enkele dagen na de overval aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Rechercheurs van een Team Grootschalige Opsporing hebben de zaak inmiddels tweeëneenhalve maand in onderzoek en doen er nog steeds alles aan om de dader of daders van de overval op te sporen. Volgens het ED is door de politie een vergelijkbare zaak onderzocht waarbij een dag voor de overval in Helenaveen ook een alleenwonende agrarisch ondernemer thuis werd overvallen in Weert en werd vermoord. Voor die zaak zijn twee verdachten aangehouden; een vrouw en een man die in Polen verbleef.

Het ED meldt dat is onderzocht of het tweetal ook verantwoordelijk zou kunnen zijn geweest voor de dodelijke overval in Helenaveen maar dat wordt niet waarschijnlijk geacht. Opsporingsdiensten in Oost-Brabant en Limburg willen dit echter niet officieel bevestigen. De politie zou volgens het ED rekening houden met een scenario waarbij rondtrekkende Oost-Europeanen mogelijk de overval in Helenaveen zouden hebben gepleegd.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen