11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneDemonstratie innovatieve hulpmiddelen voor mensen met visuele beperking bij Oogcafé de Peel

Demonstratie innovatieve hulpmiddelen voor mensen met visuele beperking bij Oogcafé de Peel

Oogcafé de Peel houdt donderdag 6 oktober een informatiemiddag over hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking. Hiervoor geeft Derk Martens van Solutions Radio een aantal demonstraties van innovatieve middelen die helpen bij het laten voorlezen en vergroten van ondertiteling en bij het kijken en luisteren van televisieprogramma’s.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Oogcafé de Peel dat maandelijks op de eerste donderdag van de maand in gemeenschapshuis Hofke van Marijke een ontmoetingsplaats biedt om kennis te maken met lotgenoten die ook een oogaandoening hebben.

Ondertiteling voorlezen
Tijdens de middag op 6 oktober legt Derk Martens van Solutions Radio alles uit over de Webbox3 en de ervaringen van gebruikers. Daarnaast worden ook de GO-box en de VO-box gepresenteerd. De GO-box leest ondertiteling voor op een tijdstip wanneer jij dat zelf wilt. De VO-Box vergroot alle ondertiteling op een contrasterende achtergrond. De demonstratie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de hulpmiddelen van Solutions Radio, maar ook gebruikers zijn welkom voor vragen en informatie over de laatste uitbreidingen.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 6 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in de grote zaal van gemeenschapshuis Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne. De toegang is gratis en het eerste kopje koffie of thee wordt aan de bezoekers aangeboden door Solutions Radio. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een email te sturen met vermelding van het aantal bezoekers aan oogcafedepeel@gmail.com. Voor vragen of telefonisch aanmelden, kun je bellen met Leo van Rijt op 06-40143228.

De maandelijkse bijeenkomsten van Oogcafé de Peel zijn laagdrempelig en informatief met presentaties van lotgenoten, instellingen, de overheid en leveranciers van hulpmiddelen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen