21 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneFranse gemeenten kunnen Ebusco-bussen binnenkort nog eenvoudiger bestellen

Franse gemeenten kunnen Ebusco-bussen binnenkort nog eenvoudiger bestellen

De Ebusco 3.0 bussen van 12 en 18 meter lang kunnen vanaf maart door Franse gemeenten zonder aanbestedingsprocedure worden besteld. Ze worden beschikbaar gesteld door het enige algemene openbare aanbestedingsbureau in Frankrijk: Union des Groupements d’Achats Publics (UGAP).

Het bureau biedt overheidsinkopers als gemeenten expertise op het gebied van aanbestedingen en een breed scala aan producten en diensten die zijn geselecteerd in overeenstemming met de Code voor overheidsopdrachten.

Bestelformulier
Alle openbare kopers die bestellen via UGAP zijn vrijgesteld van hun verplichtingen op het gebied van advertenties en concurrerende biedingen. De klanten van de aankoopcentrale hebben dus met een eenvoudig bestelformulier direct toegang tot het volledige aanbod waaronder binnenkort ook de 3.0 bussen van Ebusco. Hiervoor is een contract afgesloten voor een periode van twee jaar met een mogelijkheid tot verlenging.

Trots en vereerd
Volgens CEO Peter Bijvelds van Ebusco is dit een belangrijke ontwikkeling voor het Deurnese bedrijf: “We zijn trots en vereerd om door UGAP te worden geselecteerd en het is duidelijk een belangrijke strategische stap om onze voetafdruk in Frankrijk uit te breiden. We kijken ernaar uit om onze innovatieve Ebusco 3.0 te presenteren aan alle Franse gemeenten met als doel de ecologische voetafdruk van de regio te verkleinen door de inzet van emissievrij openbaar vervoer.”

Grootste busmarkt
Frankrijk is een strategisch belangrijke markt voor Ebusco als grootste busmarkt in Europa. Ebusco gaat de bussen lokaal bouwen vanuit de productiefaciliteit in Metropole Rouen, die naar verwachting eind 2023 operationeel zal zijn.

Roadshow
Naast de toevoeging van de 3.0 bussen aan de UGAP-catalogus zal Ebusco het komende jaar haar marketing- en verkoopactiviteiten in Frankrijk verder opvoeren. Dit wordt gedaan met onder andere een speciale Ebusco 3.0 roadshow en het bijwonen van meerdere beurzen. Hier zal de busfabrikant het innovatieve en lichtgewicht ontwerp van de Ebusco 3.0 demonstreren, dat heeft bewezen te leiden tot een aanzienlijk lager energieverbruik en een aanzienlijk grotere actieradius van de bussen.

Speciale plaats
Managing Director France Jean Francois Chiron van Ebusco geeft aan dat de samenwerking met UGAP een grote stap voorwaarts is voor de implementatie van de Ebusco-bussen in Frankrijk. “Deze contracttoekenning, die een aanvulling vormt op onze industriële vestiging in de metropool Rouen, is een concrete uitdrukking van Ebusco’s wereldwijde ontwikkelingsstrategie waarin Frankrijk een speciale plaats inneemt. We zijn nu een belangrijke speler op de Franse busmarkt en ondersteunen lokale autoriteiten bij hun verschuiving naar emissievrije transitdiensten.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen