15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneLerares Tamara van Willibrord Deurne wint samen met broer Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer

Lerares Tamara van Willibrord Deurne wint samen met broer Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer

Na een zinderende finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in Venray kwamen Tamara en Stef Koonings uit Ysselsteyn als Pruuf Mar vrijdagavond uit de bus als de overtuigende winnaar met het nummer ‘Ojjem Blieve Hale’. Tamara is in het dagelijks leven werkzaam als lerares aan het Willibrord Gymnasium in Deurne.

Zaterdagochtend ging het feest voor de twee nog even verder en hielden ze een receptie bij hun ouderlijk huis in Ysselsteyn waar ze werden gefeliciteerd met hun overwinning door vrienden, familie en buurtbewoners.

Niet eerste keer
Het is niet de eerste keer dat het duo Pruuf Mar meedoet aan het liedjesconcours. In 2017 stonden ze in de halve finale van het LVK met hun liedje ‘Gewoeën umdat ‘t kan’, waarop in 2018 een LVK-finaleplek volgde met het nummer ‘Op weg nòr Maerge’.

Finaleplaats
Dit kreeg in 2019 een succesvol vervolg met opnieuw een finaleplaats voor ‘Zoeëmar dat moment’ en in 2020 behaalden Stef en Tamara een vijfde plek op het LVK met hun liedje ‘Urst Látter’. Ook in 2021, toen de LVK-finale door het coronavirus online plaatsvond, mochten Stef & Tamara hun opwachting maken met hun nummer ‘Noeëts Gewoeën’.

Eigen muziek
In 2023 is het broer en zus uit Ysselsteyn eindelijk gelukt om de liedjesverkiezing te winnen dankzij het nummer ‘Ojjem Blieve Hale’. Componisten zijn Mark van Mullekom, Jerôme Lenders en Stef Koonings. Het duo maakt de muziek zelf en schrijft hun eigen teksten.

Feestpaviljoen
Zo’n 7.000 bezoekers bezochten het evenement vrijdagavond dat werd gehouden in een feestpaviljoen van HoexBouw in Oostrum-Venray. Het werd georganiseerd door de Vorstenraod Venray, een collectief van 15 Venrayse carnavalsverenigingen.

Foto: Facebook Pruuf Mar

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen