9.2 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneFris 2024 inplonzen met nieuwjaarsduik in Kanaal van Deurne

Fris 2024 inplonzen met nieuwjaarsduik in Kanaal van Deurne

Echte waaghalzen kunnen maandag 1 januari tijdens de nieuwjaarsduik van Natuurpoort de Peel het jaar 2024 fris starten met een plons in het Kanaal van Deurne bij de Eikenlaan. Voor de deelnemers staat er na de duik een glaasje bubbels of warme chocomelk klaar om weer op te warmen.

“We zijn natuurlijk niet de enige in Nederland die een nieuwjaarsduik organiseren. Maar aangezien het vorig jaar allemaal zo netjes is gemaakt achter in de Peel bij de Eikenlaan, met mooie vlonders die zijn gemaakt door Staatsbosbeheer, dachten we: dan zullen we er 1 januari maar eens in gaan duiken”, vertelt Rob van Berlo van Baroef en Natuurpoort de Peel.

Regen
Wat betreft de weersverwachting voor Nieuwjaarsdag hebben de deelnemers geluk, want de temperatuur ligt in elk geval boven het vriespunt. “Ik hoorde dat het de hele dag gaat regenen, dus of je dan in het kanaal ligt of er naast staat nat te worden, dat maakt dan ook niet meer uit”, lacht Van Berlo.

Wim Hof-methode
Het idee voor de nieuwjaarsduik hebben de medewerkers van Natuurpoort de Peel gekregen uit eigen ervaring. “Wij nemen zelf regelmatig een ochtendduik in het kanaal, dat is heel erg fijn en daar knap je best wel van op. Je ziet steeds meer mensen die met de Wim Hof-methode aan de slag gaan en een koude duik is gewoon goed voor iedereen”, aldus Rob van Berlo.

De nieuwjaarsduik vindt plaats op maandag 1 januari om 12.00 uur bij het Kanaal van Deurne aan de Eikenlaan, even voorbij Natuurpoort de Peel.

Foto: Natuurpoort de Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen