23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneKHD-jeugd verzorgt zomers openluchtconcert bij Ossenbeemd in Deurne

KHD-jeugd verzorgt zomers openluchtconcert bij Ossenbeemd in Deurne

De jeugdleden van de Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) geven zondag een openluchtconcert bij de Ossenbeemd. Het is één van de verschillende activiteiten die in het kader van het 150-jarig jubileum van de KHD plaatsvinden.

Met het optreden bij het natuur- en milieucentrum aan het Haageind in Deurne wordt ook stilgestaan bij dat het precies 60 jaar geleden is dat dankzij de inspanningen van toenmalig dirigent Dirk Koster het jeugdorkest werd opgericht.

Zomer
Bij het concert willen het Jeugdensemble, Slagwerkensemble, de Jeugdslagwerkgroep en de Blokfluitgroep het publiek in de stemming brengen van het begin van de zomer, midden in de natuur bij de Ossenbeemd.

De blokfluitgroep staat onder leiding van Merel Damen-Cuppen en bestaat uit kinderen vanaf 6 jaar oud. Ook bij de openingsact van KHD150 op de Markt hadden zij onlangs een belangrijke rol. Bij het Jeugdensemble spelen jeugdleden die ongeveer twaalf maanden muziekles op een instrument hebben gevolgd. Marga van der Wallen begeleid hen in twee jaar naar het behalen van hun A-diploma, waarna ze kunnen overstappen naar Het Nieuwe Orkest (HNO).

Het Slagwerkensemble bestaat uit jeugdige percussionisten die spelenderwijs in een half jaar worden klaargestoomd voor het Slagwerkensemble. Zo gauw zij het A-diploma hebben, stappen ze over naar de Jeugdslagwerkgroep. Hier krijgen zij onder leiding van Maarten Manders de kans om zich in groepsverband verder te ontwikkelen op verschillende slag- en melodische instrumenten.

Eerste uur
“Een aantal muzikanten van het eerste uur hebben ook de zomer in hun bol en komen meespelen. Zij doen oude tijden herleven met nummers uit de tijd, dat zij zelf nog bij de jeugd speelden. Sommige van hen vieren dit jaar zelfs hun 60-jarig jubileum’, aldus de organisatie.

Tijdens het concert wordt zondag ook de Jan van Cuijkbokaal uitgereikt. Dit is een wisseltrofee, die sinds 2007 jaarlijks door de Jeugdcommissie wordt uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de KHD-jeugd.

Het openluchtconcert van de KHD-jeugd vindt zondag van 10.30 tot 11.45 uur plaats op het terrein van de Ossenbeemd aan het Haageind 31 in Deurne. Bezoekers kunnen gebruik maken van de aanwezige picknickbanken, maar mogen ook een eigen picknickkleed meenemen om het concert op te bekijken en beluisteren.

De toegang is gratis. Koffie en thee zijn verkrijgbaar op eigen kosten. Bij slecht weer wordt het concert uitgevoerd in de eigen zaal van de KHD aan de Harmoniestraat 1 in Deurne.

Foto: Roos Knijnenburg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen