4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneGeboortehuis Wim Sonneveld te koop maar zonder tuinpad van zijn vader

Geboortehuis Wim Sonneveld te koop maar zonder tuinpad van zijn vader

De meeste mensen in Deurne weten wel dat het tuinpad dat door Wim Sonneveld wordt bezongen in ‘Het Dorp’, niet ligt langs het geboortehuis van de zanger maar bij het vroegere huis van Friso Wiegersma in Deurne. Alleen in de rest van Nederland denken veel mensen dat de tekst van het lied gaat over de plek waar Sonneveld is opgegroeid.

Dat blijkt nu vooral omdat het geboortehuis van de cabaretier en zanger te koop staat. De makelaar van het huis heeft al vaak de vraag gekregen: ‘Waar is het tuinpad en waar zijn de hoge bomen?’ Maar die zijn daar nergens te vinden want het geboortehuis van Wim Sonneveld staat midden in Utrecht en staat nu te koop voor 750.000 euro.

Dat veel mensen denken dat ‘Het Dorp’ gaat over de jeugd van Sonneveld is niet zo vreemd omdat hij per slot van rekening het lied ook zingt maar de tekst werd geschreven door de uit Deurne afkomstige Friso Wiegersma die bevriend was met de cabaretier en teksten voor hem schreef.

Dus geen kar die ratelt op de keien, geen vee en geen boerderijen. Voor de zeven en een half ton krijg je wel een historisch pand in de wijk Lombok met een winkel eronder en een dakterras. Opmerkelijk genoeg komt degene die het huis aan de Jan Pieterszoon Coenstraat 84 in Utrecht nu verkoopt toevallig ook uit Deurne.

Foto: Aspekt Makelaars

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen