28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneNa jaar uitstel weer rit naar Roemenië met hulpgoederen uit Deurne

Na jaar uitstel weer rit naar Roemenië met hulpgoederen uit Deurne

Door de corona pandemie werd de rit tot twee keer toe uitgesteld maar op woensdag 22 september 2021 is het dan eindelijk zo ver, er gaan weer twee vrachtwagens van de stichting ‘Leven voor Leven’ vanuit Deurne richting Roemenië met hulpgoederen.

In 2020 bestond de stichting dertig jaar. Om dit te vieren werd er een jubileumrit georganiseerd met twee vrachtauto’s vol. Beide opleggers zaten vol met medische hulpgoederen voor de lokale ziekenhuizen en verpleeghuizen in het Roemeense Sascût.

Op slot
Maar corona gooide tot twee keer toe roet in het eten voor de jubileumrit vertelt Eric Welten, een van de chauffeurs die de rit naar Roemenië gaat rijden: “Ineens zat heel Europa op slot, overal landen die ‘rood kleurden’. Maar we zijn heel blij dat het bestuur vanmorgen officieel bekend heeft gemaakt dat de rit volgende maand door kan gaan.”

Drijvende kracht
Dat ze zolang hebben moeten wachten, maakt de vier chauffeurs die de rit gaan maken, extra gemotiveerd. Frans Martens, Geert Reijbroek, Peter-Paul Kusters en Eric Welten gaan er voor zorgen dat alle spullen bij de juiste organisaties terechtkomen. “We hebben alle zeilen bij moeten zetten want er is afgelopen jaar veel gebeurd. Natuurlijk het verlies van Piet Vullings in maart van vorig jaar, die toch de drijvende kracht was achter de Kringloopwinkel en de stichting ‘Leven voor Leven’. Maar ook omdat door de coronapandemie de winkel niet open mocht, lag alles op z’n gat”, legt Welten uit.

Noodplan
Daarom hebben de vrijwilligers toen een noodplan opgesteld en hebben de vier vrachtwagenbestuurders vorig jaar met de hulp van sponsoren ervoor gezorgd dat er deze keer een tweede vrachtauto kan worden ingezet. De eerste truck word bekostigd uit de opbrengst van de kringloopwinkel Deurne. “We hebben bijvoorbeeld van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop schenkingen gekregen maar ook van Beter Bed uit Uden en verder hebben we van anderen allerlei dingen gekregen zoals rollators, rolstoelen en krukken.”

Mondkapjes
Medicijnen mogen ze niet vervoeren, vervolgt Eric Welten: “Of ze nou nog verpakt zijn of niet, medicijnen mogen we niet meenemen. Daar zijn heel strikte regels voor wat betreft hygiëne en de temperatuur waarop die vervoerd moeten worden, maar steriele handschoenen en mondkapjes mogen wel en die leveren we ook deze keer een hele lading af.”

Het chauffeursteam zal na een rit van een kleine week de goederen lossen in de loods van de Roemeense zusterorganisatie ‘Vita pro Vita’ die de verdere verdeling van de goederen op zich gaat nemen. Het viertal wordt dinsdag 28 september weer terug in de Deurne verwacht.

Meer info over het project vind je op facebook.com/Rit Roemenië 2020.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen