8.5 C
Deurne
maandag 30 januari 2023
Home- DeurneGedeelte nieuwe gemeentehuis Deurne nog voor kerst geopend

Gedeelte nieuwe gemeentehuis Deurne nog voor kerst geopend

Nog voor de kerst van dit jaar kun je al terecht voor verschillende diensten in het nieuwe gemeentehuis in Deurne. Op maandag 19 december gaat het eerste gedeelte van het Huis voor de Samenleving op de Markt open voor publiek.

Dan kunnen inwoners van Deurne al terecht bij Zorg in Deurne, Grip op Schuld, LEV Groep, Leergeld Deurne, MEE en Senzer die allemaal in het Huis voor de Samenleving zijn gevestigd. De publieksbalies van gemeente Deurne blijven tot 23 januari 2023 op Harmoniestraat 5. De officiële feestelijke opening van het Huis voor de Samenleving vindt plaats in het najaar van 2023.

ORO lunch-werkcafé
De gemeente geeft aan dat de verbouwing voorspoedig verloopt en dat daarom de eerste organisaties al in december hun intrek kunnen nemen in het Huis voor de Samenleving. Snel daarop zullen ook andere instellingen starten in het vernieuwe gemeentehuis. Op 9 januari 2023 vindt de opening van het openbare lunch-werkcafé plaats. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. Medewerkers van ORO en Cultuurcentrum Deurne bieden hen de nodige ondersteuning en begeleiding hierbij.

Bibliotheek
Vanaf maandag 23 januari kun je ook voor alle Publiekszaken van de gemeente Deurne weer terecht in het gebouw op de Markt. De bibliotheek in Deurne verhuist in de zomer van 2023 naar het Huis voor de Samenleving. Tot die tijd blijft de bieb gevestigd in het Cultuurcentrum op Martinetplein 1.

Kopje koffie
De ‘bewoners’ van het nieuwe Huis zijn ontzettend trots op het resultaat, meldt de gemeente: “Loop gerust eens binnen om het nieuwe pand te bekijken, om een kopje koffie te drinken of als u vragen heeft voor een van de organisaties die er gevestigd zijn. De aanwezige gastheer of gastvrouw ontvangt u graag en kan u wegwijs maken in het Huis voor de Samenleving.”

Raadhuis
Van het gemeentehuis is nu volgens planning de helft verbouwd. De andere helft, inclusief het Raadhuis is na de zomer van 2023 klaar. “Voorlopig wordt er dus nog gewerkt aan het Huis voor de Samenleving. Er worden nieuwe dakplaten en dakpannen aangebracht. Daarnaast wordt de gevel schoongemaakt en worden het schilderwerk en de na-isolatie onder handen genomen”, geeft de gemeente aan.

Energielabel
De verbouwing is aangegrepen om het gebouw meteen duurzaam te maken met ledverlichting, HR+++ glas, het aanbrengen van isolatie en warmte-koude opslag. Daarnaast is het Huis voor de Samenleving van het gas af. Door deze maatregelen gaat het gebouw van energielabel F naar energielabel A.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen