1.8 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurneSinterklaas- en kerstmuziek van leerlingen Peellandcollege klinkt op carillon in Deurne

Sinterklaas- en kerstmuziek van leerlingen Peellandcollege klinkt op carillon in Deurne

In het centrum van Deurne klinken de komende tijd melodieën uit het carillon van het gemeentehuis die door leerlingen van het Peellandcollege zijn gecomponeerd.

In de Sinterklaastijd waren de composities van leerlingen van klas 4 al te horen. De komende weken klinken diverse kerstmelodieën, gemaakt door leerlingen van klas 3 met muziek in hun vakkenpakket. “Wie in de kerststemming wil komen: elk uur is er een nieuwe kans om te genieten van de mooie composities”, meldt de school trots.

Inspiratie
Vorig jaar waren er al diverse melodieën te horen die ook waren gemaakt door leerlingen van het Peellandcollege in samenwerking met organist Bert Augustus. Toen hij aangaf dat hij nogmaals inspiratie zocht voor nieuwe melodieën voor het carillon in Deurne, sprong muziekdocent Lineke Theeuwes van het Peellandcollege daar meteen op in. Bert kwam daarbij helpen en gaf tijdens de les uitleg over de mogelijkheden én de beperkingen van een carillon en hielp de leerlingen waar nodig.

Gekozen liedjes
Augustus beluisterde alle composities van de leerlingen en koos vier Sinterklaasliedjes en vijf kerstliedjes uit. Op maandagmiddag 5 december werden de gekozen liedjes achter elkaar afgespeeld terwijl de leerlingen aandachtig luisterden naar het resultaat van hun werk. De Sinterklaasliedjes werden gemaakt door Sem, Juul, Romee, Lisanne, Neeltje, Fer, Guus, Hannah en Pien. De kerstliedjes, die de komende weken nog klinken, zijn gemaakt door Jill, Alicia, Sil, Morris, Rens, Siebe, Quinn, Thijs, Jan en Juul.

Foto: Peelland College

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen