9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneNieuwe carnavalskraker Raad van Elf in première op DMG Radio

Nieuwe carnavalskraker Raad van Elf in première op DMG Radio

De leden van de Raad van Elf uit Deurne hebben de afgelopen weken weer vele uren doorgebracht in de opnamestudio voor hun nieuwe carnavalslied ‘Lekker Bier’. Zaterdagmiddag werd het nummer voor het eerst gedraaid op DMG Radio in het programma Ramon On Air.

‘Lekker Bier’ is de opvolger van ‘Weet je wat jij kan’, waarmee de Raad van Elf vorig jaar de DMG-Carnavalskrakerverkiezing won. Afgelopen zondag werd tijdens de onthulling van het prinsenbier ook de videoclip voor het nummer opgenomen in café De Brouwer in Deurne. Vanaf woensdag 17 januari is de nieuwe track te zien en te horen via de verschillende streamingsdiensten.

Aan de bar
“Elk jaar proberen we een nieuwe hit te schrijven voor de carnaval. Deze keer kwam er een ideetje los tijdens onze vakantie”, vertellen broers Mario en Rene van Cuijck van de Raad van Elf. “We zaten aan de bar, toevallig met een pilsje erbij en daar zat zo’n pianist die een nummer van de Beatles speelde. Wij hadden meteen zoiets van: ‘daar kun je wel wat mee’. Wat dingen veranderen, wat versnellen en een andere tekst er op en dan kan dat zomaar een liedje worden.”

Voor de carnavalskraker van dit jaar hebben de heren van de Raad van Elf het nummer ‘Let it be’ onderhanden genomen en hun eigen sausje eroverheen gegoten. Ook wat betreft de tekst is het één en ander aangepast: “Die is geschreven door de leden van de Raad van Elf die samen op vakantie waren in Spanje. Ik was er zelf niet bij, maar we kregen ineens een appje met: ‘jongens dit gaat het worden, wat vinden jullie ervan?’ We waren er eigenlijk heel snel over uit, want iedereen vond het wel leuk klinken”, vertelt Rene.

PSV-versie
Dit jaar blijft het niet bij één nummer verklappen de broers Van Cuijck: “Er zitten nog wat dingen in de pijplijn. Er is één nummer bijna klaar, maar we weten nog niet wanneer we dat precies gaan lanceren. Verder is er voor de voetballiefhebbers een PSV-versie van een liedje onderweg.”

Beluister hieronder het moment dat ‘Lekker Bier’ van de Raad van Elf zaterdagmiddag in première ging op DMG Radio.

Foto: Raad van Elf

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen