9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneGeen doorgaand verkeer door Heiakker via Peellandsingel vanwege werkzaamheden aan fietsoversteekplaats

Geen doorgaand verkeer door Heiakker via Peellandsingel vanwege werkzaamheden aan fietsoversteekplaats

Door werkzaamheden aan de fietsoversteekplaats Peellandsingel-Veldweg in Deurne is er in de periode van maandag 25 maart tot en met vrijdag 5 april geen doorgaand verkeer door de Heiakker mogelijk via de Peellandsingel.

Het verkeer wordt tijdens de wegwerkzaamheden omgeleid via de Zeilbergsestraat, Europastraat en het Haageind.

Het is niet de eerste keer dat er werkzaamheden plaatsvinden aan de fietsoversteekplaats. In juni van vorig jaar werd het weggedeelte ook al eens een week afgesloten voor gemotoriseerd verkeer zodat er aan het fietspad kon worden gewerkt.

Daarnaast vonden er in november 2021 aan dezelfde oversteekplaats voor fietsers werkzaamheden plaats nadat de aangelegde verkeersdrempel na elke bui zorgde voor een waterballet. Omdat het weggedeelte waar de drempel werd geplaatst, hoger kwam te liggen dan het omringende wegdek, kwamen na flinke regenval het fiets- en voetpad telkens blank te staan.

Hierdoor moesten voetgangers en fietsers uitwijken naar het gras om hun schoenen droog te houden. Dit euvel werd toen vrij snel opgelost door het ophogen van bepaalde stukken van de fietsoversteekplaats en het plaatsen van vier straatkolken aan beide zijden van de weg.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen