28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneGeen haalbaar alternatief; basisschool Griendtsveen eind dit schooljaar dicht

Geen haalbaar alternatief; basisschool Griendtsveen eind dit schooljaar dicht

De laatste maanden voor basisschool de Driehoek in Griendtsveen lijken nu echt geteld. Dynamiek Scholengroep heeft de medezeggenschapsraad van de school laten weten geen andere mogelijkheid meer te zien dan de Driehoek eind dit schooljaar te sluiten.

Volgens de scholengroep is de sluiting onafwendbaar, vanwege het alsmaar dalende leerlingenaantal.

Onder druk
Het voortbestaan van de Griendtsveense basisschool kwam dit voorjaar onder druk te staan. “Dynamiek ziet geen mogelijkheden om kwalitatief goed onderwijs te blijven verzorgen met slechts twee groepen op de basisschool”, schreef bestuurder Dorien Sommers in maart dit jaar in een brief aan alle ouders.

Onderzoek
De dorpsraad en ouders legden zich daar niet bij neer. Zij hoopten dat een andere scholenkoepel het onderwijs in Griendtsveen over wilde nemen. Daarom heeft Dynamiek in samenwerking met de medezeggenschapsraad van de Driehoek onderzoek laten doen naar de alternatieven voor sluiting.

In totaal zijn er tien lokale en regionale schoolbesturen gevraagd of zij de basisschool in Griendtsveen over willen nemen. Eén bestuur was in eerste instantie positief, maar heeft onlangs laten weten geen belangstelling meer te hebben. “Er is dus geen haalbaar alternatief”, aldus Dynamiek.

Dalend leerlingenaantal
Volgens de scholengroep krijgen er momenteel 41 leerlingen les op de Driehoek. Dit aantal daalt volgend jaar naar 40 kinderen en naar verwachting zet deze daling daarna door. De medezeggenschapsraad van de basisschool in Griendtsveen heeft tot eind december de tijd om te reageren op het voorgenomen besluit van Dynamiek om de Driehoek aan het eind van dit schooljaar te sluiten.

Als de sluiting definitief is, moeten de kinderen uit Griendtsveen vanaf volgend schooljaar in Deurne of America naar school.

Lees ook:

Toekomst basisschool De Driehoek in Griendtsveen blijft onzeker maar er is een lichtpuntje

Ouders en dorpsraad Griendtsveen proberen basisschool voor dorp te behouden

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen