14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneVergoeding voor mantelzorgers in Deurne wordt verdubbeld naar 100 euro

Vergoeding voor mantelzorgers in Deurne wordt verdubbeld naar 100 euro

Twee jaar geleden werd de jaarlijkse mantelzorgwaardering in Deurne nog gehalveerd tot 50 euro per persoon maar dat draait de gemeente nu terug naar 100 euro zoals in het jaar 2020 ook het geval was. Dinsdagavond stemde de volledige gemeenteraad in met het voorstel.

Het CDA had hiervoor al in februari van dit jaar een motie voor ingediend. Hoewel de meeste partijen toen ook al sympathiek stonden tegenover het initiatief, was een meerderheid van de raad destijds van mening dat dit een opgave moest zijn voor de volgende gemeenteraad die na de verkiezingen van maart gevormd zou worden.

Belangrijke spil
Naar schatting 1.657 mensen in Deurne komen in aanmerking voor het bedrag. De raad geeft aan dat mantelzorgers met de huidige crises door extra moeilijke tijden gaan en daarom een steuntje in de rug wel kunnen gebruiken: “Omdat mantelzorgers een zeer belangrijke spil in de zorg zijn en daarom een gepaste waardering verdienen. Het is daarom goed dat het college heeft besloten om de mantelzorgwaardering eenmalig te verhogen naar 100 euro.”

150 euro
Edmond van Ooijen van 50Plus had liever een vergoeding van 150 euro gezien: “Deze vrijwilligers kunnen niet genoeg worden gewaardeerd en zorgen voor een enorme besparing van zorgkosten.” Ook Frank van Tilburg van Burgerpartij Transparant Deurne vond gezien de inflatie een bedrag van bijvoorbeeld 125 euro passender.

Terugdraaien
Maar de meerderheid van de gemeenteraad gaf de voorkeur aan het terugdraaien van het bedrag naar 100 euro zoals het ook twee jaar geleden het geval was. De 90.000 euro die het verstrekken van de vergoeding voor de gemeente gaat kosten, wordt vanaf 2024 verwerkt in het structurele begrotingssaldo.

Lees ook: Motie voor verhoging mantelzorgwaardering sneuvelt; opgave voor volgende gemeenteraad

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen