28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- NeerkantGeen speurtocht in Neerkant naar Wapke dit jaar; betonnen uil is spoorloos...

Geen speurtocht in Neerkant naar Wapke dit jaar; betonnen uil is spoorloos verdwenen

De speurtocht naar de betonnen uil Wapke in Neerkant is elk jaar in de aanloop naar de carnaval een gezellige activiteit waarbij dorpsbewoners in groepjes samen achter ‘d’n uul’ aangaan. Maar dit jaar blijkt Wapke nog voor de start van de jacht al gevlogen te zijn.

De organisatie van CV De Ulewappers wilde het dit jaar wat grootser aanpakken, zodat er meer aandacht kwam voor de speurtocht naar de betonnen uil. Daarom werd hij deze keer niet in de stalling geplaatst zoals bij voorgaande edities, maar kreeg Wapke een prominente plek, buiten bij Café De Peet. De betonnen uil zou tot zaterdag 6 januari letterlijk aan de ketting blijven liggen, tot hij officieel zou worden ‘losgelaten’.

QR-code
Helaas bleek Wapke de donderdag ervoor al te zijn weggenomen, ondanks de ketting die de betonnen uil op zijn plaats moest houden. “Er zit een QR-code op en we hebben kunnen achterhalen dat die donderdagnacht nog is gescand. Daarna is Wapke spoorloos verdwenen en heeft niemand er meer iets over gehoord of van gezien”, vertelt Rob Slaats uit Neerkant.

Als de speurtocht normaal begint, verstopt een team de uil ook, maar dan worden er hints gegeven over waar Wapke verblijft en kunnen andere teams de jacht op ‘d’n uul’ inzetten. “Dat is dus nu niet het geval, waardoor de speurtocht op deze manier totaal in het water valt. Ook in de App-groepen van de deelnemers weet niemand waar de uil is gebleven. We hebben al camerabeelden bekeken van Café De Peet, maar daar was niks op te zien. Misschien dat de beelden van de bewakingscamera’s van de frietzaak nog wat opleveren”, zegt Slaats.

Spierkracht
Degene die Wapke heeft ‘ontvoerd’, moet in elk geval over aardig wat spierkracht beschikken, legt Rob uit: “Ik schat dat het ding al gauw rond de 200 kilo weegt, als het niet meer is. Zoiets steek je niet zomaar even achter je jas. In het dorp heeft echt niemand een idee waar de uil is gebleven. Misschien dat een andere carnavalsvereniging hem heeft meegenomen als grap? Het zou dan wel aardig zijn als hij snel wordt teruggebracht, zodat we de speurtocht alsnog kunnen gaan houden.”

Foto’s: CV De Ulewappers/Rob Slaats

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen