8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- NeerkantTruck van Van Kasteren en Neerkantse navigator Snijders heeft het zwaar in...

Truck van Van Kasteren en Neerkantse navigator Snijders heeft het zwaar in Dakar Rally

Bij de tiende etappe van de Dakar Rally startte het team van Janus, Darek en Marcel uit Neerkant woensdag als zevende op een route rond Al Ula vol stenen. Ondanks dat zo’n startplek niet ideaal is en ook de motor van de truck het zwaar heeft, wist het team met de Neerkantse navigator als zesde te finishen.

De rit zal vol hindernissen zoals stof van voorgangers en in te halen buggies. Ook moest aan het einde van deze etappe nog een band vervangen worden.

Motorvermogen
Allemaal nog prima te doen volgens de teamleden, maar het gebrek aan motorvermogen begint wel aan het moraal van Janus, Darek en Marcel te knagen. Al dagen moet er plankgas worden gereden om truck #600 op gang te houden, omdat de wagen anders doodvalt en het lang duurt voor hij weer op gang is.

De dag ervoor begon als een zandetappe en het extra vermogen dat daar voor nodig is, levert de motor op dit moment niet. Ondanks dat de vrachtwagen het zwaar had, werd onderweg Mitchel van den Brink geholpen omdat hij stukken had. Verderop in de etappe deed Michiel Becx hetzelfde voor het team van Van Kasteren, toen de truck met een kromme spoorstang stilstond.

Laatste etappe
Donderdag staat de elfde etappe op het programma met opnieuw veel stenen op de route en ruig terrein. De laatste etappe in de Dakar Rally wordt vrijdag verreden rond Yanbu. Het is de vraag hoeveel tijd het team met de Neerkantse navigator in die kilometers van de laatste twee dagen nog weet te winnen.

Foto: Iveco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen