18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneGehalveerde invalideparkeerplaatsen Wolfsberg Deurne weer hersteld naar oorspronkelijke grootte

Gehalveerde invalideparkeerplaatsen Wolfsberg Deurne weer hersteld naar oorspronkelijke grootte

Net zo plotseling als dat de twee invalideparkeerplaatsen bij de Wolfsberg in Deurne gehalveerd werden in oppervlakte, zijn ze ineens hersteld naar de oude oorspronkelijke grootte. Enige tijd geleden bleken de twee parkeerplekken voor invaliden kleiner gemaakt te zijn om plaats te maken voor twee extra gewone parkeerplaatsen.

Gerard Wolters is blij dat de oude situatie is teruggekeerd: “Ze hebben de twee invalideparkeervakken weer in ere hersteld zodat je weer ruimte genoeg hebt.” Hij maakte bij de gemeente kenbaar dat de te kleine invalideplekken zorgen voor grote problemen. Na zijn beklag en een interview met Wolters op de nieuwswebsite van DMG, heeft de gemeente de plekken nu weer groter gemaakt.

Gehalveerd
Eind juni vertelde hij dat de twee invalideparkeerplaatsen bij de Wolfsberg eerst wel voldoende ruimte boden maar plotseling in grootte waren gehalveerd. “Natuurlijk zal er wel ruimtegebrek zijn maar hiermee heb je slechts twee gewone parkeerplaatsen erbij maar kunnen mensen met een rolstoel eigenlijk niet meer fatsoenlijk in en uit stappen op die plek.”

Drie meter ruimte
Voor Wolters is voldoende parkeerruimte noodzakelijk: “Ik heb een bus waar ik aan de achterkant met behulp van een lift met de rolstoel in en uit de auto kan komen. Om dat te kunnen doen heb je wel drie meter ruimte nodig achter de bus zodat de lift naar beneden kan komen en je genoeg speling hebt om er met je rolstoel op te rijden.”

Meer te doen
Hoewel hij de gemeente dankt voor het in ere herstellen van de oude situatie bij de Wolfsberg is er volgens hem in Deurne nog veel meer te doen. “De invalideparkeerplaatsen zijn eigenlijk bijna allemaal te krap bemeten en dat geeft voor mensen met een handicap dagelijks veel problemen”, legt Wolters uit.

Deurne inclusief maken
Het gaat hem ook niet alleen om de invalideparkeerplaatsen in Deurne. Al vanaf 2010 is hij bezig om de gemeente er op te attenderen waar het beter kan als het gaat om voorzieningen voor gehandicapten en om Deurne te proberen inclusief te maken. “Twee miljoen Nederlanders hebben een beperking, ze zijn bijvoorbeeld slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische problemen. Ook al die mensen moeten mee kunnen doen in de samenleving. Het moet voor iedereen veilig zijn buiten maar ook binnen in openbare gebouwen en bijvoorbeeld winkels. Deurne moet inclusief worden voor echt iedereen”, legt Gerard uit.

VN-verdrag Handicap
Het liefst zou hij zien dat de gemeente Deurne zich ook conformeert aan het VN-verdrag Handicap waarin staat wat moet gebeuren om de positie van mensen met een beperking te verbeteren. Dat geldt op alle terreinen die voor hen, net als voor ieder ander belangrijk zijn zoals werk, onderwijs, vervoer, cultuur, sport en andere vrijetijdsbesteding. “Kijk naar de gemeente Someren die zich sinds een aantal jaren wel houdt aan het VN-verdrag en daar zie je ook de positieve gevolgen ervan”, zegt Wolters.

Foto: Facebook Gerard Wolters

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen