28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneGeluidsscherm langs de N270 klaar op één stuk na

Geluidsscherm langs de N270 klaar op één stuk na

Het geluidsscherm aan de Langstraat, onderdeel van de reconstructie van de provinciale weg tussen Deurne en Limburg, lijkt al een tijdje af. Toch ontbreekt er nog een deel. Ter hoogte van de Warande is pakweg zo’n vijftig meter van het scherm nog niet dicht. De reden: materiaalpech.

Projectmanager Jos Korsten van de provincie Brabant bevestigt dat vlak voor kerst de laatste hand is gelegd aan het scherm. “De reden dat dit stuk nog niet van glas is voorzien, is dat er iets mis is gegaan bij de levering van het materiaal. De glazen panelen bleken dusdanig beschadigd dat ze niet meer gebruikt konden worden.”

Nieuw glas
Er is direct nieuw glas aangevraagd, maar wanneer dit geleverd wordt, is onbekend. “Zodra het binnen is, maken we het geluidsscherm helemaal af.” Ondertussen is er al wel hedera aangeplant tegen het onderste gedeelte van de wand. Het fietspad langs het Walsbergs bos is sinds enkele weken ook weer open.

Het werk aan de N270, om de weg veiliger te maken, verloopt gestaag. “De drie nieuwe kruispunten liggen er. Daar moeten alleen de verkeerslichten nog worden ingeregeld. Een deel van de parallelwegen is ook af. Er komen nog stukken bij. En het grondwerk rondom die wegen en het fietspad staat ook op de planning.”

Stil asfalt
Op dit moment is aannemer Strukton bezig met voorbereidingen voor de nieuwe, stille asfalt laag van de provinciale weg. “In januari en februari wordt geen asfalt gelegd vanwege het koude weer. Eind maart beginnen we met het vernieuwen van het wegdek.”

Dientengevolge is de N270 tussen Deurne en de Limburgse grens de volgende vijf weekenden afgesloten: van 22 tot 24 maart, van 5 tot 7 april, van 12 tot 14 april, van 31 mei tot 2 juni en van 14 tot 16 juni. Meer informatie over de reconstructie staat op: N270 Deurne – Limburgse grens

Foto’s: Babette Margés

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen