13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneMan die fooienpot wegrooft bij kapperszaak in Deurne opgespoord door politie

Man die fooienpot wegrooft bij kapperszaak in Deurne opgespoord door politie

De politie heeft mede dankzij tips de identiteit kunnen achterhalen van de man die vorig jaar op donderdag 7 december de fooienpot heeft gestolen bij een kapperszaak in Deurne. De brutale dief kwam de zaak binnen met een smoesje dat hij een afspraak wilde maken voor een knipbeurt, maar ging er ondertussen onder het oog van twee medewerkers vandoor met het fooigeld.

Vorige week vroeg de politie of mensen de man op de beelden herkenden. Dat zorgde voor een aantal tips waarmee de politie de dief al binnen vijf dagen kon opsporen. Op de bewakingsbeelden was te zien hoe de man bij een aantal winkel- en kantoorpanden aan de Tramstraat in Deurne binnen gluurt. Daarna gaat hij de kapperszaak in en loopt hij meteen naar de fooienpot om te kijken of er wat in zit.

Hij spreekt vervolgens in gebrekkig Engels en Duits een medewerkster aan om een afspraak te maken. Daarvoor geeft hij de valse naam ‘Marius Schiller’ op. Wanneer de medewerkster zijn naam in de computer zet, schuift de dief de fooienpot naar zich toe en steekt deze in zijn jaszak. Daarna maakt hij ook nog een kort praatje met de kapsters en vertrok de man met de buit.

Foto: politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen