12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneGemeente bereidt samen met provincie herinrichting N270 bij Deurne voor

Gemeente bereidt samen met provincie herinrichting N270 bij Deurne voor

De gemeente Deurne en de provincie Noord-Brabant bereiden momenteel de herinrichting van de N270 tussen Deurne en de grens met Limburg voor. Door de weg aan te pakken, willen zij de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid op en rond de N270 verbeteren.

De gemeente en provincie nemen verschillende maatregelen aan de N270. Zo komen er twee kruispunten ter hoogte van de Oude Graaf /Riet en Nachtegaalweg in Deurne. Deze kruispunten worden voorzien van verkeerslichten. Daarnaast moet de weg veiliger worden door het aantal erfaansluitingen te verminderen en parallelwegen op het traject Deurne-Nachtegaalweg aan te leggen. Daarnaast moeten de fietsvoorzieningen worden verbeterd, vindt er onderhoud plaats aan de hoofdrijbaan van de N270, wordt er een landschapsvisie ontwikkeld voor het inrichten van groen en wordt de openbare verlichting en bewegwijzering vernieuwd.

De gemeente en provincie hebben in 2014 een principeplan gemaakt waarin de plannen voor de reconstructie vastliggen. Momenteel worden deze plannen in detail uitgewerkt. Dit gebeurt met een vertegenwoordiging van de bewoners en andere belanghebbenden. Ook worden verschillende onderzoeken uitgevoerd, onder andere naar bodem en geluid. Daarna gaat de gemeente Deurne aan de slag met de bestemmingsplanprocedure. Omdat de weg breder wordt, moet de provincie gronden aankopen. Tot slot selecteert de provincie een aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren.

Vaak raak
De afgelopen tijd is het vaak raak op de N270 in Deurne. Woensdag 28 juni knalde een busje achterop een auto. De auto wilde afslaan, maar de bestuurder van het busje zag dit te laat. Donderdagavond 29 juni vorderde de politie het rijbewijs in van een bestuurder die op de Langstraat (N270) 190 km/u reed. Zaterdag 1 juli botste een bestelbusje door onbekende oorzaak tegen een boom.

Inzage
Eerder was het plan om de weg te herinrichten tussen Deurne en de Nachtegaalweg. Dat is uitgebreid tot aan de Limburgse grens. Er zijn hierdoor meer onderzoeken nodig dan waar in de planning rekening mee was gehouden. Hierdoor zijn niet al deze onderzoeken klaar binnen de afgesproken tijd. Om deze reden is de datum dat het bestemmingsplan in te zien is uitgesteld van 3 augustus tot 1 september.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen