17.4 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneGemeente Deurne gaat samenwerken bij 24-uurs hulpverlening

Gemeente Deurne gaat samenwerken bij 24-uurs hulpverlening

De gemeente Deurne gaat samenwerken met de andere Peelgemeenten, gemeente Helmond, zorgpartners, politie, woningcorporaties en ervaringsdeskundigen bij het ontwikkelen van een 24-uursvoorziening voor hulpverlening. Daarvoor tekenden de samenwerkende partijen donderdag een intentieverklaring.

Hierbij wordt kortdurend en langer verblijf met begeleiding geboden voor mensen die langdurig problemen ervaren zoals geestelijke gezondheidsklachten, verslaving, financiële problemen, meerdere negatieve levensgebeurtenissen of een licht verstandelijke beperking.

De 24-uursvoorziening is nodig omdat er nu nog geen passende acute opvang en behandeling is in de regio voor bepaalde mensen. Vaak hebben deze patiënten een lange geschiedenis van hulpverlening, maar sluit het huidige aanbod van hulpverlening niet of onvoldoende aan. Ze vallen nu nog tussen wal en schip waardoor ze kwetsbaar zijn, voor overlast in de woonomgeving of op straat kunnen zorgen en een risico kunnen vormen voor hun eigen veiligheid of die van een ander.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen