17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneGemeente Deurne maakt sporthallen energiezuiniger

Gemeente Deurne maakt sporthallen energiezuiniger

De gemeente Deurne voert in de zomerperiode onderhoud uit aan verschillende gebouwen waaronder een aantal sporthallen. Hierbij wordt geïnvesteerd in duurzaamheid door middel van het plaatsen van zonnepanelen en energiebesparende luchtbehandeling.

Daarnaast worden er nieuwe vloeren gelegd in de hallen en worden geluiddempende maatregelen getroffen. De werkzaamheden vinden vooral plaats tijdens de zomerperiode wanneer de meest sporthallen niet worden gebruikt.

Nagalmen

In sporthal Peelhorst 2 is een nieuwe sportvloer gelegd. In de Microsporthal Schutsboom zijn maatregelen genomen om het nagalmen van geluiden terug te brengen. Hiervoor zijn panelen tegen de wanden en plafonds geplaatst. Ook zijn in deze sporthal de vloeren van de doucheruimten vervangen.

Gasverbruik vier keer zo laag

Op de daken van Microhal De Schutsboom en De Kubus zijn ook zonnepanelen geplaatst. Bij De Kubus is daarnaast een nieuwe luchtbehandeling met warmteterugwinning aangebracht. Met behulp van software kan het effect van de duurzaamheidsmaatregelen worden gecontroleerd. De gemeente meldt dat het gasverbruik door de aanpassingen nu vier keer zo laag is dan in de jaren ervoor. In allebei de sporthallen is ook duurzame ledverlichting aangebracht.

Verduurzamen

De gemeente Deurne is bezig de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Eerder gebeurde dit al in de parkeergarage Wolfsberg met het plaatsen van ledverlichting. Verder liggen op de daken van de gebouwen van de gemeentewerf sinds deze zomer 476 zonnepanelen. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het rijk. Een deel van de opgewekte energie is voor eigen gebruik, de rest wordt terug geleverd aan het stroomnet.

Energieneutraal in 2050

De gemeente Deurne wil in 2050 een energieneutrale gemeente te zijn. Om dit doel te bereiken, pakt de gemeente haar gebouwen in Deurne aan en wil hiermee het goede voorbeeld geven en inwoners, bedrijven en organisaties stimuleren om ook hun gebouwen te verduurzamen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen