6.4 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- HelenaveenZondagmiddag vol kunst en muziek voor Oekraïne in Helenaveen

Zondagmiddag vol kunst en muziek voor Oekraïne in Helenaveen

Bij de Gouden Helm in Helenaveen staat het vanmiddag vanaf 13.30 uur vol met kunst die wordt verkocht en waarvan de opbrengsten gaan naar humanitaire hulp via het Rode Kruis voor Oekraïne. Daarnaast is er muziek van onder meer het duo Balkan Sound Machine, Skwieft, Ahih Jaihi & Jane en dansgroep Marije.

Op de kunstwerken die tijdens de middag te koop zijn, kan door de bezoekers worden geboden zodat er een zo groot mogelijk bedrag kan worden ingezameld voor de mensen uit Oekraïne.

Verbinding en verbroedering
Sessie 8 voor de Vrede heet de middag die in Helenaveen plaatsvindt. Met de bijeenkomst en de veiling wil de organisatie zorgen voor verbinding en verbroedering door muziek en andere kunsten. “In Brabant, Oekraïne en Rusland wonen gewone mensen die houden van muziek, kunst en lekkernijen. Gewone mensen uit Brabant, Rusland en Oekraïne willen geen oorlog”, zegt Piet Smulders van de organisatie.

Kleuren Oekraïense vlag
Een van de schilderijen die wordt geveild, is van Merel van Eck. Zij heeft een werk gemaakt in de kleuren van de Oekraïense vlag. Met het schilderij heeft ze de DeviantArt-award gewonnen, dit is één van de grootse kunstwebsites wereldwijd.

Vrede
“Ik heb dit schilderij gemaakt speciaal voor de veiling die in Helenaveen wordt gehouden om geld in te zamelen om de mensen in Oekraïne te helpen. Laten we hopen dat deze oorlog snel stopt, alle oorlogen moeten stoppen en er vrede komen voor alle levende wezens”, zegt Merel. In haar schilderij zijn de blauwe en gele kleuren te zien van Oekraïne, legt ze uit: “Het geel stelt het graan voor en de bomen symboliseren het volk wat solidair is.”

De veiling begint zondagmiddag 20 maart om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De middag wordt gehouden in De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen.

Foto: Merel van Eck

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen