12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneVerschillende culturen ontmoeten elkaar in woonzorgcentrum de Nieuwenhof in Deurne

Verschillende culturen ontmoeten elkaar in woonzorgcentrum de Nieuwenhof in Deurne

Voor de bewoners van woonzorgcentrum de Nieuwenhof in Deurne stonden afgelopen dinsdagmiddag heel andere gerechten op het menu dan normaal. Leden van de culturele vrouwengroep Tulp hadden gezorgd voor een groot buffet met zoete en hartige Arabische hapjes. De bewoners waren in grote getale aanwezig om te proeven van de exotische lekkernijen.

Vrouwengroep Tulp wilde op deze manier de bewoners van de Nieuwenhof niet alleen kennis laten maken met de eetgewoonten van andere culturen, maar er werd ook uitleg gegeven over de Ramadan en het Suikerfeest tijdens de bijeenkomst.

De Tulp-dames waren voor de gelegenheid gekleed in traditionele kledij en er werd Arabische muziek gedraaid voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Aan het einde van de bijeenkomst kregen ze ook allemaal een rode tulp uitgereikt.

Culturele vrouwengroep Tulp is een netwerk van vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond. De leden komen vrijwel wekelijks bij elkaar voor de gezelligheid, maar ook om elkaar wegwijs te maken in Deurne en omgeving.

Foto’s: LEV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen