12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneGemeente gaat fietsenrekken Harmoniestraat weghalen en herplaatsen in centrum Deurne

Gemeente gaat fietsenrekken Harmoniestraat weghalen en herplaatsen in centrum Deurne

De fietsrekken in de Harmoniestraat in Deurne die in de verdrukking zijn komen te staan door de komst van een nieuwe laad- en losstrook, worden daar binnenkort weggehaald door de gemeente. Ze krijgen een nieuwe plek op andere locaties in het centrum.

Eerder leverde de aanleg van de strook irritatie en verbazing op bij fietsers die hun tweewielers tussen de zogenoemde fietsennietjes wilden parkeren, maar door de vrachtwagens op de laad- en losstrook niet bij de fietsrekken konden komen of nog erger; hun fiets daar niet meer weg konden halen.

Voor de komst van de laad- en losstrook hadden fietsers een voetpad van ruim twee meter breed waarmee ze ruimte hadden om bij de fietsparkeerplaatsen te komen, maar nu ligt de nieuwe strook er direct tegenaan.

‘Waardeloos’
“Wie verzint er zoiets”, vroeg een fietsster zich af, terwijl ze vanwege de situatie maar iets verderop aan het Martinetplein parkeerde. “Dit is echt door iemand bedacht achter een bureau, die niet even is komen kijken hoe de situatie er in het echt uitziet. Die fietsparkeerplaatsen zijn nu helemaal waardeloos geworden”, zegt de vrouw.

Die boodschap heeft inmiddels blijkbaar ook het Huis voor de Samenleving aan de Markt bereikt, want de gemeente meldt afgelopen week dat er een en ander wordt aangepast bij de onlangs aangelegde strook: “De fietsennietjes achter de laad- en losstrook worden verwijderd. Hierdoor ontstaat er ruimte om te vergroenen.”

Een goede zaak volgens een andere voorbijganger, omdat de huidige situatie volgens hem gegarandeerd problemen oplevert: “Mensen gaan dan tussen de auto’s door met hun fiets om die te parkeren. Reken er maar op dat er dan soms ongewild een kras wordt veroorzaakt. En dat is, als het je al lukt om er tussendoor te manoeuvreren. Als er flink wat auto’s staan, kun je op die plek gewoon niet meer terecht.”

‘Voldoende locaties’
Voor fietsers zijn er volgens de gemeente in de buurt van de Harmoniestraat genoeg alternatieven om je tweewieler neer te zetten: “In de directe omgeving zijn voldoende locaties om de fiets te parkeren.” De verwijderde fietsennietjes gaat de gemeente op diverse locaties binnen het centrum van Deurne terugplaatsen.

De laad- en losstrook zorgde net na de aanleg ook voor verwarring bij verschillende automobilisten. De eerste paar weken stond er namelijk nog geen verkeersbord bij dat aangaf dat de strook alleen bedoeld was voor vrachtverkeer om te laden en lossen. Begin maart werd het bord geplaatst en hadden veel autobestuurders de verandering niet in de gaten, zodat er volop parkeerbonnen achter de ruitenwissers van meerdere auto’s wapperden.

Appartementen
De komst van de nieuwe laad- en losstrook heeft te maken met de ontwikkeling van de appartementen aan de Posthoek. Hierdoor is de laad- en losplaats die daar lag, weggehaald om ruimte te maken voor appartementen. De strook is daarna niet teruggeplaatst. “Daarom, en vanwege overlastmeldingen over lossende vrachtwagens op de rijbaan, is een nieuwe laad- en losstrook gerealiseerd aan de Harmoniestraat”, aldus de gemeente.

Foto’s: DMG/Google Streetview

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen