18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- Deurne Inschrijftermijn reünie Peellandcollege verlengd tot 21 september; ‘Hebben al 550 aanmeldingen’

[VIDEO] Inschrijftermijn reünie Peellandcollege verlengd tot 21 september; ‘Hebben al 550 aanmeldingen’

Oud-leerlingen en oud-leraren die de reünie van het Peellandcollege op zaterdag 21 september willen bijwonen, kunnen zich nog tot en met de dag van het feest inschrijven. Eerder was de bedoeling dat geïnteresseerden zich voor 15 april opgaven, maar om zoveel mogelijk bezoekers te trekken is de inschrijftermijn verlengd.

“Tot nu toe zijn er ongeveer 550 aanmeldingen. Dat is in elk geval al voldoende om het reüniefeest door te laten gaan”, zegt Tessa van Stipdonk van de organisatie van de reünie. Ze hoopt dat er door de langere termijn voor inschrijven nog meer aanmeldingen komen: “We zien dat er vooral veel oud-leerlingen hebben gereageerd die de laatste 20 jaar op het Peellandcollege hebben gezeten. Het zou mooi zijn als we ook nog mensen kunnen bereiken die langer geleden op onze school onderwijs hebben gevolgd. Alles en iedereen die met het Peellandcollege te maken heeft gehad is welkom.”

Cor Kremers
Omdat de school 65 jaar bestaat, wordt tijdens de reünie flink uitgepakt met onder meer minilessen door oud-docenten, maar ook van leraren die nu nog lesgeven aan het Peellandcollege. Eén van de docenten die weer eens voor de klas gaat staan is Cor Kremers. Hij was sinds 1967 verbonden aan de school als leraar aardrijkskunde en zal de oud-leerlingen weer het een en ander bijbrengen op zijn geheel eigen wijze.

Naast de minilesjes is er voor de reünisten nog meer te beleven op de feestelijke dag. “Er is een muziekoptreden van de docentenband, maar je kunt ook door de school wandelen en bijvoorbeeld oude foto’s bekijken en met elkaar bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje”, vertelt Van Stipdonk.

Aanmelden voor de reünie kan via pcd-reunie.nl. Op de website kun je ook zien wie er zich allemaal al hebben aangemeld. “Je kunt op de site kiezen voor je examenjaar of beginjaar en dan kun je precies zien welke leerlingen zich al ingeschreven hebben”, legt Tessa van Stipdonk uit. Inschrijfkosten bedragen 12,50 euro. “Aanmelden op dag van de reünie kan ook, maar is dan is het iets duurder”, aldus Van Stipdonk. De reünie vindt plaats in het schoolgebouw aan de Vloeieindsedreef 5 in Deurne en duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Lees ook: Peellandcollege Deurne viert 65-jarig bestaan met reünie

De collega’s van SIRIS maakten een videoreportage over de reünie van het Peellandcollege die je hieronder kunt bekijken.

Foto: IVO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen