12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneTimo en Laila dragen na 22 jaar Café ’t Pandje over aan...

Timo en Laila dragen na 22 jaar Café ’t Pandje over aan nieuw jong uitbatersduo

Natuurlijk zal Timo Maas het best even moeilijk hebben als hij na al die jaren zijn café overdraagt aan Michel Wilbers en Rob Jacobs. Maar hij heeft er ook een goed gevoel over dat juist die twee jongens de zaak overnemen. “Ik gun ze net zoveel mooie jaren als wij.”

Nu staan ze nog bijna dagelijks aan de werkkant van de bar, maar vanaf 1 mei zullen Timo en zijn vrouw Laila toch echt aan de andere kant zitten, mét een pilsje in hun hand. “Het is mooi geweest na 22 jaar”, zegt Timo met berusting in zijn stem. “Vanwege mijn gezondheid – ik heb Parkinson – en mijn leeftijd, 62, stoppen we ermee.”

Dromen van een bruin café
Een maand of twee geleden bespraken de twee uitbaters hun voornemen met Michel en Rob, vaste klanten van het café. Bij de bijna-dertigers ging meteen een lampje branden. “Het is altijd onze droom geweest een bruin café te beginnen in ons eigen dorp”, vertelt Michel.

De twee Deurnenaren zijn al hun hele leven met elkaar bevriend. Hun wiegjes stonden beide aan de Milhezerweg. Ze gingen samen naar school en volgden daarna allebei de horeca-opleiding aan De Rooi Pannen in Eindhoven.

“Het mooie aan een bruine kroeg is de sfeer. Hier praat iedereen met iedereen. Dat is heel anders dan in een club”, vult Rob zijn vriend aan. Timo knikt bevestigend. “Mensen delen alles met je, lief en leed. Als kastelein ben je het gezicht van de kroeg.”

Feesten en sport kijken
Dat willen de twee nieuwkomers ook zijn. Ze richten zich vooral op jong volwassenen. Rob: “Voor die doelgroep is er nu niks in Deurne. Ook uitgaanders die sportminded zijn, kunnen nergens terecht. Wij springen als feestcafé en sportsbar in dat gat.”

Om hun plannen te realiseren, passen de nieuwe eigenaren het interieur enigszins aan. Zo komen er bijvoorbeeld meer beeldschermen te hangen waarop straks het EK voetbal, de Olympische Spelen en dart- en Formule 1-wedstrijden te bekijken zijn. Een nieuw logo staat klaar, maar de naam van de kroeg blijft hetzelfde.

Timo is enthousiast over hun ideeën en geeft de jonge ondernemers ook nog wat tips mee. “Er moet wat te beleven zijn. Zorg voor activiteiten.” Dat zijn de twee ook zeker van plan, maar wat die gaan inhouden is nog niet bekend.

Een nieuw begin
Wat wel geregeld is, is het openingsweekend van ’t Pandje ‘nieuwe stijl’. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei gaat het café weer open na drie weken verbouwen. Op Pinksterzondag, de 19e dus, vieren de kersverse kroegbazen dit met de komst van een muziekartiest.

Als straks Rob en Michel achter de bar staan, zal Timo vast nog wel eens langskomen. Wat de oud-eigenaar verder gaat doen, weet hij nog niet. “Eerst effe niks, dan zie ik wel. Ik neem in ieder geval met een voldaan gevoel afscheid omdat ik weet dat ’t Pandje in goede handen is.”

Wie Timo en Laila zelf nog een keer wil zien tappen, kan in het weekend van 27 en 28 april terecht tijdens hun afscheidsfeestje.

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen