12.6 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneGemeente roept op vlaggen en zakdoeken in openbare ruimte van Deurne te...

Gemeente roept op vlaggen en zakdoeken in openbare ruimte van Deurne te verwijderen

Op meerdere plekken in de gemeente Deurne hangen op dit moment omgekeerde Nederlandse vlaggen en rode zakdoeken aan onder andere lantaarnpalen als uiting van steun aan de boeren. Omdat dit de openbare ruimte betreft, wil de gemeente toch dat deze worden verwijderd. Mensen kunnen dit tot en met zondag 31 juli zelf doen. Mocht dit niet gebeuren, dan zal de gemeente ze verwijderen.

Burgemeester Greet Buter: “Ik begrijp de frustratie, omdat de boeren in enorme onzekerheid zitten. Ik begrijp ook dat men daar uiting aan wil geven. En hun positie verdient aandacht. Maar we kunnen dit niet toestaan in de openbare ruimte om meerdere redenen. Voor de gemeente en voor veel inwoners is de Nederlandse vlag een symbool van eenheid en van democratie. Het omgekeerd ophangen hiervan, kan als beledigend ervaren worden. Daarom hoort dat niet thuis in de openbare ruimte.”

Daarnaast geeft de gemeente aan dat de vlaggen los kunnen raken en mogelijk voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. “Voor het plaatsen van objecten in de openbare ruimte is bovendien toestemming van de gemeente nodig. Mocht iemand er behoefte aan hebben om met mij hierover te spreken, dan is een afspraak via het reguliere telefoonnummer van de gemeente zo gemaakt”, zegt burgemeester Buter.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen