26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneOproep van burgemeester Buter heeft averechts effect; boeren hangen gemeente Deurne vol...

Oproep van burgemeester Buter heeft averechts effect; boeren hangen gemeente Deurne vol met vlaggen

De oproep van burgemeester Buter om de omgekeerde Nederlandse vlaggen en rode zakdoeken aan onder andere lantaarnpalen in de openbare ruimte van Deurne weg te halen, blijkt een averechts effect te hebben. Verschillende boeren hebben donderdagavond elk kruispunt en rotonde tussen Deurne, Vlierden en Liessel te voorzien van een omgekeerde Nederlandse vlag of een nationale vlag die halfstok hangt. Ook de Rabobank en het gemeentehuis in Deurne werden ‘versierd’ met vlaggen.

De gemeente gaf eerder op donderdag aan dat de vlaggen en rode zakdoeken die in de openbare ruimte hingen, verwijderd moesten worden voor 1 augustus en anders zou de gemeente ze weghalen. Met de actie van de boeren op donderdagavond lijkt de gemeente dan nog behoorlijk wat werk te krijgen.

Frustratie
Burgemeester Buter zegt de frustratie te snappen omdat de boeren in enorme onzekerheid zitten en die situatie ook aandacht verdient volgens haar. “Maar we kunnen dit niet toestaan in de openbare ruimte om meerdere redenen. Voor de gemeente en voor veel inwoners is de Nederlandse vlag een symbool van eenheid en van democratie. Het omgekeerd ophangen hiervan, kan als beledigend ervaren worden. Daarom hoort dat niet thuis in de openbare ruimte”, laat Buter weten. Daarnaast geeft de gemeente aan dat de vlaggen los kunnen raken en mogelijk voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen