7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneGemeente sluit woning voor zes weken in verband met hennepkwekerij

Gemeente sluit woning voor zes weken in verband met hennepkwekerij

De politie heeft op 15 december 2020 in een woning aan de Roer in Deurne een hennepkwekerij aangetroffen. Het ging om een kwekerij met 162 planten op de zolderverdieping.

Tijdens de controle werd geconstateerd dat er was sprake van een afwijkende elektriciteitsaansluiting. Dit zorgde voor een serieuze gevaarzetting voor de bewoners zelf en de buren. Op grond van de Wet Damocles heeft de burgemeester toen besloten om de woning te sluiten voor een periode van zes weken.

Het gaat hier om een huurwoning. In goed overleg met de verhurende partij is overeengekomen dat de huurder per 21 januari de huur heeft opgezegd en vertrekt. Omdat er in Deurne veel vraag is naar sociale huurwoningen, heeft de burgemeester besloten om af te wijken van de normale sluitingsperiode van drie maanden. Tijdens de sluiting mag de verhuurder of een door hem ingeschakelde aannemer de woning betreden om de aangerichte schade te herstellen en de woning gereed te maken voor een nieuwe huurder. Na de periode van zes weken mag de woning opnieuw verhuurd worden. De huurder bij wie de hennepkwekerij werd aangetroffen, zal zelf elders onderdak moeten vinden.

Wet Damocles
Volgens de Wet Damocles (artikel 13b van de Opiumwet) heeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen, lokalen of erven waar verdovende middelen worden verkocht, verhandeld, verstrekt, afgeleverd of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten. De burgemeester past het Damoclesbeleid toe ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de buurt en als middel tegen de ondermijnende criminaliteit.

Foto: politie Deurne

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen