11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneGemeente stelt 75.000 euro beschikbaar voor woonzorgomgeving in centrum Deurne

Gemeente stelt 75.000 euro beschikbaar voor woonzorgomgeving in centrum Deurne

Een groene duurzame woonzorgomgeving voor ouderen in het centrum van Deurne; dat is was wat een burgerinitiatief voor ogen heeft voor het gebied aan beide kanten van de Visser en Swinkelslaan en het terrein van het Elkerliek ziekenhuis. Voor het plan heeft de gemeente 75.000 euro over om een gebiedsvisie mee op te stellen.

KBO kring Deurne, ledenorganisatie ZorgboogExtra en de ledenraad van Rabobank Peelland Zuid willen dat er een plek komt in het centrum waar ouderen prettig kunnen wonen in een omgeving waar een sterke gemeenschapszin heerst.

Professionele zorg
“Het moet dan voor ouderen mogelijk zijn, door naar elkaar om te kijken, door elkaar te helpen en samen activiteiten te ondernemen, samen met gepaste professionele zorg en de andere bewoners, langer zelfstandig thuis te blijven wonen en waar het niet anders kan, uiteindelijk gebruik te maken van intramurale zorg”, zeggen de drie organisaties.

Het gebied dat voor het burgerinitiatief is aangeduid, leent zich volgens hen goed voor deze ontwikkeling omdat er van oudsher al veel zorgvoorzieningen zijn gehuisvest die zich richten op ouderen. Daarnaast is het merendeel van de bewoners in het gebied 65 jaar of ouder.

De bedoeling van de initiatiefnemers is dat er met het geld in de tweede helft van 2024 een gebiedsvisie voor deze locatie is ontwikkeld. Daarvoor willen ze een deskundig projectleider aanstellen die alles inhoudelijk en procesmatig gaat begeleiden.”

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen