13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneGemeente waarschuwt voor drukte dit weekend bij schaatsplekken en recreatiegebieden

Gemeente waarschuwt voor drukte dit weekend bij schaatsplekken en recreatiegebieden

Voor wandelaars en schaatsliefhebbers zijn het zonnige weer en de lage temperaturen ideaal om er dit weekend op uit trekken in Deurne en omgeving. Toch adviseert de gemeente om weg te gaan als het te druk wordt op bijvoorbeeld bevroren plassen, in bossen of bij een parkeerplaats of een koffie-afhaalpunt in de buurt van een recreatiegebied. Als de drukte toch te groot wordt, kan de burgemeester maatregelen nemen.

Maar wat mag er dan wel en wat niet? Er mogen geen schaatstochten of wedstrijden worden gehouden maar je mag wel zelfstandig schaatsen. Dit mag ook met je eigen huishouden of samen met maximaal één volwassene van buiten je eigen huishouden. In het geval er iemand van buiten je huishouden mee schaatst, moet 1,5 meter afstand worden gehouden.

Koek-en-zopie
Er mogen rondom de schaats- en wandelplekken koek-en-zopiekramen staan zolang het gaat om een afhaalplek. Wel mag het niet te druk worden rondom de kramen en moet iedereen 1,5 meter afstand houden. Banken, tafels of een terras bij de afhaalplek zijn niet toegestaan en of ergens een koek-en-zopie mag worden neergezet, hangt af van de lokale regels.

Mooie weer
Ondanks het mooie weer blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en je reisbewegingen te beperken. Onder de huidige regels mag je naar buiten met mensen van je eigen huishouden. Of met één persoon van buiten je eigen huishouden, waarbij je onderling 1,5 meter afstand houdt.

De gemeente benadrukt dat het ook buiten belangrijk is om voldoende afstand van andere mensen te houden en weg te gaan als het druk is. Deze regels gelden ook voor schaatsen, sleeën en andere activiteiten in de sneeuw. Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen of in de sneeuw spelen. Zij hoeven onderling geen afstand te houden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen