7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGemertse singer-songwriter Martijn Kuijten te gast bij DMG Radio

Gemertse singer-songwriter Martijn Kuijten te gast bij DMG Radio

Singer-songwriter Martijn Kuijten uit Gemert is woensdagavond te gast bij DMG Radio in het programma AlterNaief. Hij heeft de afgelopen twintig jaar gespeeld in verschillende bands, zoals Mannen Met Baarden, Op Zoek Naar Johan en samen met Ruud van den Boogaard en Björn van der Doelen vormt hij het gezelschap Vergane Glorie.

Vorig jaar begon hij aan een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale carrière als soloartiest onder de naam Onze Martinus. Presentatoren Dennis en Louie van DMG Radio gaan woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur met Kuijten in gesprek over het werk van Vergane Glorie, waarin levensverhalen van bijzondere types zoals Janus ‘Kiepoog’ worden bezongen.

Openhartig
Daarnaast wordt muziek beluisterd en besproken die afkomstig is van het titelloze solodebuutalbum dat Martijn Kuijten in september vorig jaar uitbracht. In de nummers zingt hij openhartig over zijn eigen leven en de niet altijd even leuke dingen die mogelijk op je pad komen.

Voor Martijn waren dat onder meer de beangstigende gebeurtenis waarbij hij totaal onverwacht te horen kreeg dat hij een lekkende hartklep had. Ook de kinderwens die hij en zijn vriendin hadden, maar tot hun grote verdriet onvervuld bleef, speelde een rol in de liedjes die hij schreef. Toch ziet hij zijn eerste soloplaat niet als een treurig album, het is voor hem eerder een nieuw begin.

Moedertaal
Martijn Kuijten schreef tien jaar lang muziek in het Engels, maar maakte op een gegeven moment de overstap naar het Brabants. Omdat Engels niet zijn moedertaal is, had Kuijten het gevoel dat hij er niet zijn volledige emoties in kwijt kon. In het dialect kan hij dat wel. Kuijten werd geboren in Waspik en reisde de hele wereld rond om uiteindelijk zijn thuis te vinden in Gemert.

Woensdagavond hoor je het interview met Martijn tussen 19.00 tot 21.00 uur in de zeshonderdste aflevering van AlterNaief op DMG Radio, te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio in heel Zuidoost-Brabant op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Frank van Osch/Brabant Cultureel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen