13.7 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneGezellig ‘buurten’ moet wijkbewoners Koolhof dichter bij elkaar brengen tijdens Nationale Burendag

Gezellig ‘buurten’ moet wijkbewoners Koolhof dichter bij elkaar brengen tijdens Nationale Burendag

De wijk Koolhof in Deurne heeft ruim 4.000 inwoners van meer dan vijftig verschillende nationaliteiten. Om al die mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met elkaar, zijn er op zaterdag 23 september tijdens Nationale Burendag verschillende activiteiten in de Koolhof.

“We hebben muziek, springkussens, jeu de boules, workshops, lekkere hapjes en een drankje. Het wordt een gezellige middag met goeie ‘buurt’ en met iets leuks voor elke bezoeker”, vertellen de leden van de Werkgroep Evenementen van Wijkraad Koolhof.

Kunstwerk
ORO Smalle Haven geeft tijdens de Burendag een workshop, waarbij je potjes kunt beschilderen, beplakken en bestempelen. Ook komt wijkbewoner Paolo Taborda Barreto vertellen over zijn kunstwerk, dat op de hoek van de Maassingel en Deltasingel staat. Hij legt uit onder meer uit wat er mee wordt bedoeld, maar gaat met de bezoekers ook 2-D- en 3-D-voorwerpen te maken. “Hij is een echte kunstenaar en weet je te verbazen met papier”, zeggen de initiatiefnemers van de activiteiten in de wijk.

Deze vinden zaterdag 23 september van 13 tot 16 uur plaats op het grasveld naast basisschool de Piramide, tegenover de Jumbo-supermarkt aan de Schelde. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de sporthal van de school.

Burendag Koolhof wordt mede mogelijk gemaakt door Wijkraad Koolhof, het Oranjefonds, Bergopwaarts, ORO Smalle Haven, Jumbo De Schelde, Bakkerij Vedder en Cafetaria D’n Buurman. Nationale Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar gevierd.

Foto: Wijkraad Koolhof

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen