12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- Deurne Honderden oldtimerliefhebbers komen ‘brommers kieken’ bij beurs van de Vette Bougie

[VIDEO] Honderden oldtimerliefhebbers komen ‘brommers kieken’ bij beurs van de Vette Bougie

Liefhebbers van klassieke brommers uit binnen- en buitenland kwamen zondag een kijkje nemen bij de beurs van oldtimer-bromfietsclub De Vette Bougie op het terrein van Van Kessel Olie in Milheeze. Zowel buiten als binnen in de hal waren de brommers van toen te zien en werden er onderdelen en accessoires verkocht.

Van Vespa tot Kreidler en van Aprillia tot Puch; van alle klassieke merken was er wel een brommer te vinden bij het evenement.

Groeiende belangstelling
De beurs werd door honderden brommerfanaten bezocht. “Vooral in de ochtend was het heel druk”, vertelt Toon Melgers van De Vette Bougie. “Er is een groeiende belangstelling voor oldtimer brommers. Dat zien we ook aan het aantal standhouders op de beurs, dat was een stuk groter dan bij andere edities.”

Dat het geen goedkope hobby is, blijkt wel uit de prijzen die worden gevraagd voor de bromfietsen en onderdelen. Die bedragen zijn vanwege de schaarste ook nog eens enorm gestegen de laatste tijd. Een Zundapp of een Kreidler die je zelf nog helemaal van top tot teen moet restaureren, heb je al vanaf ongeveer 800 euro. Ga je voor een compleet gerestaureerde oldtimer, dan kan de prijs wel oplopen tot 5000 euro of in zeldzame gevallen zelfs 12.000 euro.

Oldtimer-bromfietsclub De Vette Bougie houdt naast de jaarlijks beurs, ook een tiental tourritten voor de leden en een aantal ritten waar ook niet-leden aan kunnen deelnemen zolang ze een bromfiets bezitten van 25 jaar of ouder.

Foto/video: Ivan van Oosterhout

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen