12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneGGD Brabant-Zuidoost wil weten hoe goed Deurnese jongeren in hun vel zitten

GGD Brabant-Zuidoost wil weten hoe goed Deurnese jongeren in hun vel zitten

Sinds de coronapandemie is het aantal psychische klachten bij de jeugd toegenomen. Onderzoek van GGD Brabant-Zuidoost wees eind 2022 uit dat bijna een kwart van de jongeren in onze regio kampte met klachten over hun mentale gezondheid. Om uit te vinden hoe goed de jeugd op dit moment in hun vel zit, doet de GGD een nieuw onderzoek onder jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Hiervoor roept de organisatie deze doelgroep ook in Deurne op om deel te nemen aan de enquête.

“De antwoorden helpen ons een goed beeld te krijgen van de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongvolwassenen in Nederland. Zo kunnen we die, samen met gemeenten en de Rijksoverheid, verbeteren”, meldt de GGD. Om de jongeren over te halen om mee te helpen aan het onderzoek worden onder alle deelnemers tien cadeaubonnen ter waarde van 400 euro verloot en nog eens 600 cheques van 25 euro.

Het invullen van de vragenlijst duurt volgens GGD Brabant-Zuidoost ongeveer 10 tot 15 minuten en er kunnen geen foute antwoorden gegeven: “Het gaat om jouw mening en jouw ervaringen. Het invullen van de vragenlijst is vrijwillig. Als je een vraag niet wilt beantwoorden, mag je die overslaan.” Na het invullen kunnen deelnemers ook direct zien of ze een cadeaubon hebben gewonnen.

Meer informatie en de enquête vind je jongerenmonitor.nl.

Lees ook: Bijna kwart van jongeren in regio kampt met psychische klachten

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen