18.2 C
zaterdag 27 juli 2024
Home- DeurneSV Deurne verliest terecht van hekkensluiter SV Someren (2-1)

SV Deurne verliest terecht van hekkensluiter SV Someren (2-1)

Het elftal van SV Someren vocht zondag voor de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te ontlopen en troefde de blauwwitten op alle fronten af. Gevolg; een terechte 2-1 nederlaag voor de mannen van Frank Teeuwen.

Deze wist op voorhand, dat hij in de achterste lijn Quincy Plas (geschorst) en Yuri Veeneman (geblesseerd) moest missen. In de warming-up kwam daar Luuk Veeneman met een onwillige enkel nog bij. Zijn vervanger op het laatste moment was Siem Nijssen, die halverwege de 1e helft met een liesblessure weer vervangen moest worden door Finn van der Steijn, waardoor Joris van den Heuvel een linie terug moest gaan spelen. Thijs van der Heijden was vanaf de start de vervanger van Plas.

Sterker Someren
Dit alles bij elkaar maakte het voor SV Deurne een lastige wedstrijd, waarin het nauwelijks tot kansen wist te komen. Dennis Groen kwam in de 14de minuut na een rebound tot een schot uit de 2e lijn, dat voor doelman Sil Joosten (kleinzoon van Old-Star Antoon Coolen) geen probleem was en Stefan van der Werf kon zijn hoofd tegen een vrije trap van Groen zetten, maar de inzet werd tot corner verwerkt.

SV Someren kwam daarentegen in de eerste helft tot zeker acht doelpogingen, maar het werd duidelijk waarom de ploeg weinig scoort en ook Peter Strijbosch wist een aantal keren subliem redding te brengen. De rust werd behaald met een 0-0 stand.

Het beeld in de tweede helft was niet anders, opnieuw moest Strijbosch binnen vijf minuten tweemaal handelend optreden. Echter in de 57ste minuut was hij kansloos toen Mark Louwers, in feite de beste veldspeler aan Deurne-kant, blunderde bij een veel te zachte terugspeelbal vanaf de middenlijn, waardoor twee aanvallers van Someren alleen op Strijbosch af konden gaan en dit prima uitspeelde 1-0.

Gelijkmaker
De feestvreugde was van korte duur toen twee minuten later eindelijk een vlotte Deurne-combinatie over rechts door de Someren-defensie sneed en Thijs Matheij in de zestien onreglementair onderuit werd gelopen. De penalty was aan Van der Werf wel besteed 1-1. SV Deurne had even het betere van het spel, maar kwam niet verder dan één mogelijkheid toen Gert Swinkels op links doorbrak, maar zijn voorzet niemand bereikte.

In de 64ste minuut verving Jasper Aarts de leeg gespeelde Van der Heijden en nam Van der Steijn de rechtsbackpositie over. Het spel kabbelde wat voort, waarbij Someren toch steeds een tikje feller was. In de 76ste minuut leidde dit tot de 2-1 toen een Deurne-speler halverwege de eigen helft onderuit werd gelopen, maar het spel van de scheidsrechter door mocht, waarvan Someren optimaal profiteerde.

Daarna nam SV Someren de verdedigende stellingen in en wist SV Deurne nog tot één mogelijkheid te komen via Rens Joosten, maar hij raakte de bal niet lekker, waardoor deze voorlangs ging. Mark Louwers moest nog een keer aan de noodrem trekken en ontving daarvoor geel in deze overigens sportieve wedstrijd, goed geleid door good old René Meijers (63). De laatste tien minuten mochten Joost Gerrits en Giel Knijnenburg hun opwachting nog maken als vervangers van Willem van der Meer en Rens Joosten.

Gevolg is dat gezien de uitslagen op de andere velden SV Deurne volgende week in haar laatste wedstrijd, thuis tegen Limburgia, nog aan de bak moet om het gat van 4 punten in stand te houden en daarmee niet meer afhankelijk te zijn van de uitslagen bij Chevremont en Minor op de laatste speeldag van de competitie als SV Deurne zelf niet meer in actie komt. Voor SV Someren is de boodschap helder, zelf stunten en de punten halen bij kampioenskandidaat Mierlo-Hout en hopen op verlies van Sportclub ’25 bij Chevremont.