14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneGGD verlengt actie met pop-up locatie voor herhaalprik in Den Draai Zeilberg

GGD verlengt actie met pop-up locatie voor herhaalprik in Den Draai Zeilberg

De GGD gaat nog een maand langer door met de pop-up locaties in de regio waar je een herhaalprik tegen corona kan halen. Ook de locatie in Deurne-Zeilberg bij Sociaal Cultureel Centrum Den Draai zal in februari op drie vrijdagen geopend zijn voor mensen die een herhaalprik willen met het vernieuwde vaccin.

Je komt in aanmerking voor één herhaalprik als je de basisserie coronavaccinaties hebt afgerond en na 19 september 2022 nog geen herhaalprik met het vernieuwde vaccin hebt gekregen. Daarnaast moet je laatste coronaprik of -besmetting meer dan 3 maanden geleden hebben plaatsgevonden.

Op is op
Bij de pop-up locaties zoals in Deurne-Zeilberg is alleen de herhaalprik verkrijgbaar voor iedereen vanaf 12 jaar. Een afspraak is niet nodig. Wel moet je je ID en een mondkapje meenemen, het dragen van een mondkapje is verplicht in de pop-uplocaties. De GGD geeft aan dat je rekening moet houden met enige wachttijd en dat het voor kan komen dat er bij grote vraag naar de herhaalprikken, deze niet voldoende aanwezig kunnen zijn: “We bieden de herhaalprik op de pop-uplocaties aan op basis van beschikbaarheid, op is op. Het kan gebeuren dat we je vragen een andere keer terug te komen.”

Eén herhaalprik
In het geval je 3 maanden geleden al een herhaalprik met het vernieuwde vaccin hebt gekregen, hoef je er nu niet weer één te halen. “Als het nodig is kan een OMT-V bij elkaar komen om advies te geven over een nieuwe vaccinatieronde. Dat is nu niet het geval. In de najaarscampagne, die 19 september is gestart, kom je in aanmerking voor één herhaalprik. Je kunt dus geen tweede herhaalprik halen”, legt de GGD uit. De ontwikkelingen van het coronavirus worden volgens de organisatie goed in de gaten gehouden door onder andere deskundigen van het RIVM en de GGD’en: “Zij komen iedere 2 weken bij elkaar. De deskundigen geven iedere week informatie over de ontwikkelingen van het coronavirus.”

De pop-up locatie in Deurne-Zeilberg vind je op vrijdag 3, 10 en 24 februari van 9.00 tot 16.30 uur in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai aan de Blasiusstraat 2 via de ingang aan de kant van de Zeilbergsestraat. Mensen die nog helemaal niet gevaccineerd zijn, kunnen voor de basisserie aan prikken terecht op de locaties in Helmond en Eindhoven. Ook daar is een afspraak niet nodig.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen