6.6 C
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneSV Deurne haalt belangrijke punten binnen met overwinning tegen Susteren (2-0)

SV Deurne haalt belangrijke punten binnen met overwinning tegen Susteren (2-0)

Op een koud en guur Sportpark De Kranenmortel behaalde SV Deurne zondagmiddag een verdiende, maar vooral belangrijke overwinning tegen Susteren, door de eindstand van 2-0 klimmen de blauwwitten twee plaatsen op de ranglijst.

Eindelijk kon coach Frank Teeuwen met eenzelfde team starten als vorige week, een unicum deze competitie en als je dan weet dat ‘basis spelers’ Youri Veeneman, Idrissi en Plas op de bank konden beginnen, is het duidelijk dat de selectie langzaam op orde komt.

Stroef begin
De wedstrijd begon wat stroef en was zeer gelijk opgaand, er waren nauwelijks kansen over en weer te noteren en in feite was de 30e minuut het eerste schrik moment voor de thuisclub toen Luuk Veeneman met een blessure naar de kant moest, gelukkig kon en werd hij zeer bekwaam vervangen door zijn broer Youri. Tot de rust gebeurde er niet veel, enkele voorzetten en kansen voor Sam Schaeffer en Gert Swinkels daargelaten, zodoende was een gelijke 0-0 stand het logische gevolg.

Oude tijden
In de rust werd Thijs van der Heiden, met geel op zak vervangen door Quincy Plas. SV Deurne kwam goed uit de startblokken, dit leidde in de 55e minuut na een aanval uit het boekje via de schijven Mark Louwers, Giel Knijnenburg en Gert Swinkels , tot de 1-0 toen Dennis Groen oude tijden deed herleven en werkelijk schitterend binnen knalde.

Verwoestende uithaal
De reactie van Susteren liet niet lang op zich wachten en bij een counter leek de gelijkmaker te vallen, leek… want een zeker doelpunt werd verhinderd door een gezamenlijke redding op de doellijn van doelman Peter Strijbosch en Joris van den Heuvel.  Dit gaf SV Deurne weer moed en was helemaal gelukkig toen Stefan van der Werf, bij een dieptepass in de zestien verwoestend uithaalde en daarmee de 2-0 liet aan tekenen, een echte spitsen goal en op een prima moment. Na dit doelpunt mocht hij zich laten vervangen door Redwan El Idrissi, die evenals vorige weer zijn minuten mocht maken na 9 maanden blessureleed.

Drie punten
Susteren ging op jacht naar de aansluitingstreffer en deed dit opportunistisch door met veel mensen de aanval te kiezen, maar de thuisclub bleef overeind en verder dan een schot op de paal en een aanval die geweldig gepareerd werd door doelman Peter Strijbosch kwamen ze niet. Hierdoor kwam de 2-0 eindstand op het bord en kreeg een hardwerkend, maar ook hecht collectief SV Deurne uiteindelijk de drie verdiende punten.

Tiende plaats
Een belangrijke overwinning want het wipt op de ranglijst over twee tegenstanders en komt zo op plaats 10 van de ranglijst terecht. Dat deze ene zwaluw nog geen lente maakt is een bekend spreekwoord wat hier ook van toepassing is, maar het feit dat dit team weer compleet raakt en beter aan het voetballen komt geeft toch zeker een optimistisch gevoel in de strijd om de onderste plaatsen. Volgende week speelt SV Deurne thuis tegen Chevremont.