9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- ZeilbergZSV pakt na achterstand alsnog volle buit tegen EHC in Hoensbroek (1-4)

ZSV pakt na achterstand alsnog volle buit tegen EHC in Hoensbroek (1-4)

In een koud Hoensbroek op kunstgras met de sneeuw nog achter het doel, zorgden de geelzwarten voor opwarmende voetbalhoogtepunten. Hoewel EHC nog op voorsprong was gekomen, trok ZSV nog voor rust de wedstrijd naar zich toe. In de tweede helft bouwde de ploeg van Johan Vullings de voorsprong uit en nam het drie punten mee naar Zeilberg met een eindstand van 1-4.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Het eerste doelpunt van de thuisploeg EHC kwam in de 20e minuut. Geen geweldig begin en de beteuterde gezichten bij ZSV spraken boekdelen. Van de ploeg die op de ranglijst binnen handbereik was, werd liever geen doelpunt gezien. Het duurde dan ook even voordat het geloof terug was.

Vlagsignalen
Enkele keren werd een aanval van ZSV na discutabele vlagsignalen voortijdig tot een vroegtijdig einde gebracht, maar in de 43e minuut liep dat anders. ZSV kwam op gelijke hoogte na een mooi uitgespeelde aanval. Stan van Helmond scoorde de 1-1 op aangeven van Thijs Meulendijks. De assistent probeerde opnieuw met een vlagsignaal nog orde op zaken te stellen, maar de scheidsrechter liep goed mee en weigerde mee te gaan in die uitleg.

Voorsprong
Op slag van rust kwam ZSV op voorsprong. Stan van Helmond zette goed door, zag Davy Althuizen goed staan en bediende hem keurig. Uit de draai schoof Davy Althuizen de bal in de lange hoek: 1-2! Nog voor rust was er zelfs nog een nieuwe kans voor ZSV, maar de bal werd rakelings overgekopt. Met een kleine voorsprong gingen de geelzwarten de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft kwam Marco Manders voor Dirk Maas. Die helft was pas drie minuten bezig, toen ZSV verder ging zoals het de eerste helft eindigde. Davy Althuizen stuurde Stan van Helmond weg en die rondde prima af, waarmee de stand op 1-3 kwam. Na een uur kwam Ward Veldpaus voor de vaak geraakte en dus beurse Thijs Meulendijks.

Kopbal
Enkele minuten later viel de 1-4! Een prachtige voorzet van Stan van Helmond paste precies op het hoofd van Remco van den Akker en diens kopbal paste exact in de kruising! Met nog twintig minuten op de klok kwam Tim van de Steijn voor Stan van Helmond, die terug kon kijken op een prima wedstrijd.

Goede lijn
Tien minuten later kwamen Remco Peggen en Tom Venner voor Rick Wiersema en Davy Althuizen. De beste kansen waren nog steeds voor ZSV, maar de eindstand bleek al bereikt. Volgende week wacht ZSV opnieuw een uitduel. Dan mogen de geelzwarten proberen deze goede lijn voort te zetten tegen De Ster in Stein.

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Martien van Rijt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen