16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneGijs schenkt koffie op industrieterrein in Deurne voor goede doel Stichting Fieke

Gijs schenkt koffie op industrieterrein in Deurne voor goede doel Stichting Fieke

Een kopje koffie, thee, cappuccino of latte macchiato drinken kan bij de Barista-foodtruck van Gijs van Sluijs uit Vlierden al langer, maar donderdag steun je er ook nog een goed doel mee. Het team van Spijs van Gijs staat dan van 10.00 tot 15.00 uur op industrieterrein de Grote Bottel in Deurne en de gehele opbrengst van die dag komt ten goede aan Stichting Fieke.

“Dat is een organisatie die handgemaakte dekentjes maakt voor couveusekindjes”, legt Gijs van Sluijs uit. De stichting is vernoemd naar het dochtertje van initiatiefneemster Meike, die op 24 april 2015 ter wereld kwam na een zwangerschap van 27 weken. “Een klein, dapper meisje. Helaas kreeg ze na twee weken een infectie en overleed ze op 8 mei 2015”, vertelt Meike.

Persoonlijk
Voor Gijs van Sluijs is de keuze voor dit goede doel ook heel persoonlijk: “Ik en mijn vrouw Ilse zijn ons dochtertje verloren na 21 weken zwangerschap en weten dus hoe het is om dit mee te maken. Stichting Fieke helpt mensen die iets soortgelijks is overkomen. Dit doen ze door kleurrijke dekentjes te maken om andere couveusekindjes en hun ouders te steunen in een moeilijke periode.”

De nieuwe Barista-foodtruck van Spijs van Gijs staat donderdag van 10.00 tot 15.00 uur op industrieterrein de Grote Bottel, ter hoogte van het pand van Jetstone. “Eventuele kosten zijn op basis van een vrijwillige bijdrage. Wij sponsoren 100 procent van de opbrengst aan het goede doel. Deze donatie kan ter plekke contant gedaan worden of per pin”, vertelt Gijs van Sluijs.

Foto: Gijs van Sluijs

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen