7.8 C
Deurne
maandag 26 februari 2024
Home- DeurneGladiatoren van Deurne staan in de startblokken; boksgala vanavond live te zien...

Gladiatoren van Deurne staan in de startblokken; boksgala vanavond live te zien via DMG TV

Vandaag werden de tactieken nog één keer doorgesproken en vonden de laatste trainingen plaats. Want vanavond is het zover en gaan de 22 Deurnese ondernemers om 19.00 uur de boksring in bij de Gladiatoren van Deurne. Vanaf 18.00 uur kun je het hele boksgala bekijken via DMG TV via onderstaande videoplayer. Met de wedstrijd wordt geld ingezameld voor het TEJO-huis Deurne.


Training
De 22 ondernemers die deelnemen aan de bokswedstrijd staan in het dagelijks leven achter de kassa in hun winkel of ze zitten achter een bureau in hun bedrijf. Dus bij de stap om de boksring in te gaan, hadden ze volgens organisator John Bersch nog wel wat begeleiding nodig: “De meeste van hen zijn geen boks-fanaten en hebben meestal nog nooit een bokshandschoen aan gehad. Daarom hebben wij ze goed voorbereid met een training die zeven maanden duurde. Al vanaf november vorig jaar oefenen ze ongeveer vier keer per week in een hal van Natuurpoort De Peel. Die lessen heb ik samen met Rik Vriens en Ahmed Khayati gegeven die ook gediplomeerde bokstrainers zijn. We hebben met de deelnemers gewerkt aan hun techniek en hebben ze zowel mentaal als lichamelijk begeleid.”

Bokssport
Het idee voor Gladiatoren van Deurne heeft Bersch gekregen na een soortgelijk boks-gala in Gemert. “Daar heb ik een zelfde soort evenement mede opgezet en toen dacht ik; dat moeten we in Deurne toch ook kunnen! Ik zit zelf al dertig jaar in de bokssport en ben ook bestuurslid van de Nederlands Boksbond en voorzitter van Boksclub Deurne en het leek me mooi om de sport waar ik een passie voor heb in te zetten voor verbinding en goede doelen. Het concept van het gala is eenvoudig; lokale ondernemers gaan de ring in en zamelen zo samen geld in voor een lokaal goed doel. Samen met de rest van het bestuur van de stichting Gladiatoren van Deurne is het ons nu ook gelukt om het in Deurne voor elkaar te boksen”, vertelt John Bersch.

TEJO-huis
Bij de keuze van het goede doel in Deurne viel bij de organisatie het oog op het TEJO-huis. “Je gaat dan rondkijken in de gemeente welke organisatie het echt verdient en dat is best moeilijk want er zijn in Deurne heel veel mooie initiatieven. Vooral vanwege wat er is gebeurd tijdens de coronaperiode waarin veel jongeren het zwaar hebben gehad, hebben we gekozen voor het TEJO-huis. Gezien de tijdsgeest vonden we dit een goed en belangrijk doel dat ondersteuning kan gebruiken. Veel jeugd heeft het zwaar op school, thuis of in de sciale omgeving en de mensen bij het TEJO-huis geven gratis en anoniem therapeutische hulp op een ongedwongen manier aan jongeren van 10 tot 20 jaar”, legt Bersch uit.

De wedstrijd is een initiatief van Stichting Gladiatoren van Deurne en wordt gehouden met een officiële scheidsrechter en jury van de Nederlandse Boksobond. Het evenement vindt plaats bij Green Valley Estate aan de Bruggenseweg in Deurne en start zaterdag 9 juli rond 19.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. De avond wordt afgesloten met een after-party.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen