26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneProtestactie van boeren bij fabriek Rockwool Roermond voorbij

Protestactie van boeren bij fabriek Rockwool Roermond voorbij

Ongeveer tweehonderd boeren hebben zaterdag de de hoofdingang van het bedrijf Rockwool in Roermond geblokkeerd. Op de Snoertsebaan in Deurne-Zeilberg hadden boeren zich rond 10.30 uur verzameld om naar het isolatiebedrijf in Limburg te vertrekken met tractoren.

Tijdens de rit via Liessel, Neerkant en Meijel sloten ook boeren uit andere dorpen aan. Daarnaast waren Belgische boeren van de partij omdat de ammoniakuitstoot van Rockwool tot in België neerdaalt.

Grootste vervuiler
De actievoerders willen aandacht vestigen op bedrijven buiten de agrarische sector die enorm vervuilen. Het bedrijf in Roermond staat op de eerste plaats van een lijst met de grootste ammoniak-uitstoters van Nederland. De boeren vinden dat ook dit soort bedrijven gelijk moet worden behandeld en dus dan ook fors de uitstoot moet verminderen. Op de spandoeken voor de vestiging van Rockwool valt zaterdagmiddag te lezen: ‘Liever ammoniak uit stront als uit Roermond’.

Het bedrijf dat steenwol produceert staat niet alleen op de eerste plek van de grootste uitstoters van ammoniak in Nederland maar ook op plek vijftig in de top 100 van grootste uitstoters van stikstof.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen