16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneGlobal Goals Deurne bereidt zich voor op groot festival rond 17 werelddoelen

Global Goals Deurne bereidt zich voor op groot festival rond 17 werelddoelen

In juni werd er in het centrum van Deurne al een klein voorproefje gegeven van het Global Goals Deurne Festival in de vorm van een kick Off en zondag 18 september zal het evenement in de uitgebreide uitvoering plaatsvinden.

Alles dat er op het festival te beleven is, heeft te maken met de in totaal zeventien Global Goals. “De doelen die er zijn voor alle mensen en van belang zijn voor onze toekomst. In de gemeente Deurne past bij iedere Global Goal een organisatie of bedrijf. Die willen dat graag samen met het Platform laten zien aan iedereen op 18 september”, meldt de organisatie.

Armoede en honger
Een paar voorbeelden van de Global Goals zijn op plaats 1 en 2: Einde aan alle Armoede en Honger. Goal 4 richt zich op Kwaliteitsonderwijs, Goal 6 gaat over Water en Goal 7 over Duurzame energie. Bij Goal 8 wordt gestreefd naar een Gezonde economie en fatsoenlijk werk voor iedereen, Goal 13 draait om Klimaatactie en Goal 16 is Vrede en veiligheid.

Goalteams
Rondom de keuze voor een bepaalde Goal zijn er Goalteams ontstaan, legt de organisatie uit: “Deze teams hebben hard gewerkt om hun gekozen Global Goal te presenteren. Ze zullen laten zien hoe zij die Goals aanpakken of willen realiseren in de gemeente Deurne. Zij willen de bezoekers uitnodigen, informeren en inspireren om mee te doen.”

Humor
De serieuze boodschap van de Goals wordt bij het festival afgewisseld met plezier of humor en verder zijn er prijzen te winnen, kun je dingen proeven en er zijn activiteiten voor kinderen. Verschillende artiesten uit de gemeente Deurne zorgen voor livemuziek tijdens het evenement.

Duurzame energie
Ook is er aandacht voor positieve gezondheid en welzijn en het hergebruiken van materialen met aandacht voor vintage kleding of reparaties bij het Repair Café. Daarnaast is er veel informatie te vinden over een zeer actueel onderwerp op dit moment; duurzame energie.

Wil je meer informatie of meedoen aan Global Goals Deurne Festival? Meld je dan via info@globalgoalsindeurne.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen