23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneGratis compost voor inwoners Deurne als beloning voor goed scheiden van gft-...

Gratis compost voor inwoners Deurne als beloning voor goed scheiden van gft- en groenafval

De inwoners van de gemeente Deurne doen het niet verkeerd als het gaat om scheiden van gft- en groenafval. Als dank hiervoor biedt de gemeente samen met Attero op de hele maand oktober gratis compost aan voor alle inwoners.

Van het opgehaalde groente-, fruit- en tuinafval maakt het afvalverwerkingsbedrijf compost. Daarnaast haalt Attero duurzaam biogas uit gft- en groenafval; een bron voor productie van groene stroom en groen gas. “Daarmee wordt gft-afval nuttig hergebruikt en sparen we het milieu”, geeft de gemeente aan.

Zembla
De actie waarbij de gemeente en Attero de gratis compost aanbieden, start overigens plaats op dezelfde dag als dat in tv-programma Zembla van BNNVARA kritisch wordt gekeken naar de vergunning die afvalverwerker Attero heeft gekregen van gemeente Deurne. “Wij hebben onderzocht hoe de omgevingsdienst, de gemeente en het bedrijf met klachten zijn omgegaan en we belichten de wel erg ruime vergunningen”, vertelt onderzoeksjournalist Ton van der Ham van Zembla.

Kranenmortel
In het derde deel van de documentaire ‘Stank en strijd’ dat donderdag op tv is te zien, richten de programmamakers hun vizier deze keer onder meer op industrieterrein Kranenmortel in Deurne. De aflevering van Zembla wordt donderdag 6 oktober uitgezonden bij BNNVARA op NPO 2 om 20.25 uur en wordt herhaald op donderdag 13 oktober op NPO 2 om 9.30 uur.

De gratis compost kan de hele maand oktober door inwoners van Deurne worden opgehaald bij de milieustraat wanneer deze geopend is. Op 22 oktober is er ook een minigraver aanwezig om te helpen met het volscheppen van aanhangwagens.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen