14.1 C
Deurne
donderdag 21 september 2023
Home- DeurnePolitie controleert deze week in Deurne extra op appen op de fiets

Politie controleert deze week in Deurne extra op appen op de fiets

De politie controleert deze week extra op appen of ander telefoongebruik tijdens het fietsen in Deurne, Asten en Someren. Personen die betrapt worden, kunnen rekenen op een boete van 140 euro.

“Deze week leggen wij extra focus op aanpakken van het fietsen met een telefoon in de hand. Voorkom een ongelukkige ontmoeting met ons of een andere verkeersdeelnemer, hou je handen aan het stuur”, meldt de politie via social media.

Tekstberichten
Elk jaar zorgt het gebruik van een telefoon in het verkeer voor honderden slachtoffers. Bij 20 tot 30 procent van de ongevallen zijn afleiding of een gebrek aan aandacht voor het verkeer de oorzaak. Het versturen van tekstberichten blijkt voor de grootste afleiding te zorgen en is daarmee het gevaarlijkst. Fietsers letten hierdoor minder goed op de weg, gaan meer slingeren en steken bijvoorbeeld sneller een kruising over zonder goed te kijken of het veilig is.

Hoewel handsfree gebruik van de telefoon wel is toegestaan, kan dit ook voor gevaarlijk situaties zorgen omdat de fietser bijvoorbeeld door het luisteren van muziek, geluid om zich heen mist.

Foto: Politie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen