21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneGratis fittesten en beweegactiviteiten voor 55-plussers in Deurne

Gratis fittesten en beweegactiviteiten voor 55-plussers in Deurne

Een goede gezondheid is voor iedereen een kostbaar bezit. Daarom is het verstandig om regelmatig te checken hoe fit je bent en om te werken aan de verbetering van je gezondheid. Speciaal voor 55-plussers biedt de gemeente jaarlijks in samenwerking met Leef Deurne gratis fittesten aan. Hierbij wordt gekeken naar onder andere je longvolume, de bloeddruk, lenigheid, kracht en coördinatie.

De 55+ Fittest duurt ongeveer 90 minuten waarna je een presentatie krijgt van de resultaten. Deze worden toegelicht door een consulent seniorensport die ook de mogelijkheden bespreekt om verder aan de slag te gaan met het verbeteren van je gezondheid. Hierbij wordt ook aandacht geschonken aan de thema’s slaap, stress en gezonde leefstijl.

Vervolgprogramma
Voor iedereen die deelneemt aan de fittest is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het gratis vervolgprogramma. In een periode van tien weken wordt gewerkt aan verbetering van de gezondheid door middel van diverse beweegactiviteiten onder begeleiding van de consulent seniorensport.

De gratis 55+ Fittesten worden dit jaar gehouden op donderdag 30 juni in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2 in Deurne. Er wordt aangeraden om makkelijk zittende kleding te dragen tijdens de test. Bij de aanmelding kun je aangeven of je in de ochtend of middag wilt langskomen voor de test. Personen die zich hebben aangemeld, ontvangen dinsdag 21 juni een email met bevestiging van het tijdstip dat de test wordt afgenomen.

Aanmelden voor de 55+ Fittest kan op de website van Leef Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen