19.1 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- HelenaveenKindervakantiedagen Helenaveen groot succes; kinderen hebben tijd van hun leven

Kindervakantiedagen Helenaveen groot succes; kinderen hebben tijd van hun leven

Drie dagen lang konden kinderen in Helenaveen afgelopen week zich helemaal uitleven bij verschillende activiteiten. Onder een stralende zon deden ze mee aan allerlei spelletjes en gingen ze aan de slag om in groepjes een eigen hut te bouwen.

Zes moeders uit Helenaveen zijn wekenlang bezig geweest met het organiseren van de drie kindervakantiedagen. Van verschillende kanten kregen ze hulp, zoals van de voetbalclub en Jeugdwerk Helenaveen maar ook van ondernemers die zorgden voor een drankje en wat lekkers voor de kinderen en de spelmaterialen voor een stormbaan.

Klein dorp
“Zo zie je maar weer waar een klein dorp groot in kan zijn”, vertelt Ineke Donkers. Zij is één van de zes moeders uit Helenaveen die de activiteiten op 3, 4 en 5 mei organiseerden waarbij ongeveer 75 kinderen elke dag van 9.00 tot 15.30 uur vermaakt werden. Donkers legt uit dat dit soort initiatieven het hele dorp bij elkaar brengen: “We werken bij de kindervakantiedagen samen met allerlei mensen, organisaties en ondernemers. Ook de oudere jeugd die op het voortgezet onderwijs zit, helpt mee tijdens de dagen om de kinderen te begeleiden.”

Reizen
Eén van de activiteiten tijdens de kindervakantiedagen was het bouwen van een eigen hut waarbij de kinderen gebruik mochten maken van allerlei materialen zoals hout van pallets, stoffen en verf. Het thema was ‘Reizen’, het was de bedoeling dat elk groepje hun hut maakte in de sfeer van een bepaald land.

Op de laatste dag stond er onder meer een zeskamp met een echte stormbaan op het programma. Daarnaast gingen de kinderen op speurtocht en hebben ze kennisgemaakt met geo-cachen in de buurt van Meijel.

Foto’s: Jeugdwerk Helenaveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen