-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneGratis ophaaldienst in Deurne succesvol; ruim 7.000 kilo snoeiafval verzameld

Gratis ophaaldienst in Deurne succesvol; ruim 7.000 kilo snoeiafval verzameld

De gemeente haalt voortaan vier keer per jaar gratis snoeiafval op dat inwoners kunnen aanbieden aan de rand van de weg. Uit de opbrengst van de ophaalronde die vorige week is uitgevoerd, blijkt dat de dienst een succes is. Er werd in Deurne van 21 tot en met 25 maart ruim 7.000 kilo snoeiafval verzameld.

Er wordt twee keer in het voorjaar en twee keer in het najaar rondgereden om het snoeisel op te halen, het is niet nodig om je van te voren aan te melden.

Ophaalschema
Via de afvalapp van Blink is te zien wanneer in jouw wijk het afval wordt opgehaald. Die dag moet je er voor zorgen dat je grof groen afval voor 7.30 uur aan de rand van de weg ligt. Ook op de website van Blink is het ophaalschema van de snoeiroute in jouw wijk te bekijken.

Spelregels
Voor het aanbieden van het snoeiafval gelden wel een paar spelregels. Het grof groen afval moet handzaam en gebundeld zijn met twee stukken touw. Het pakket mag niet zwaarder zijn dan 20 kg zijn en mag een maximale lengte van 1,5 meter en maximale breedte van 0,5 meter hebben. Losse takken worden niet meegenomen en er mag niets worden ingepakt in of met plastic.

Als je meer groen afval hebt dan is toegestaan volgens de regels voor de afhaalservice, kun je dit aanbieden bij de milieustraat aan de Indumastraat 3 in Deurne. Hiervoor moet je je milieupas meenemen om het snoeiafval af te kunnen geven.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen