14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneRuim 90 jaar politieke ervaring verdwijnt in Deurne met afscheid van 10...

Ruim 90 jaar politieke ervaring verdwijnt in Deurne met afscheid van 10 raadsleden

Bij de speciale gemeenteraadsvergadering van maandagavond is afscheid genomen van de oude raad in Deurne. Voor tien leden betekent dit dat ze niet terugkeren als gemeenteraadslid. Hiermee verdwijnt er in één klap ruim negentig jaar politieke ervaring in de Deurnese raad.

Er werd afscheid genomen van de raadsleden Michiel Dankers en Ton Schreurs van DOE!, Job Vogels en Patrik Trines van DeurneNU, Leo Cuijpers van het CDA, Theo Hikspoors en Michel Lintermans van Progressief Akkoord-GroenLinks, Jeroen van Lierop en Mark van den Heuvel van de VVD en Fridus de Wit van Transparant Deurne. Burgemeester Buter reikte aan Jeroen van Lierop ook een Koninklijke Onderscheiding uit, omdat hij meer dan twaalf jaar raadslid is geweest.

Nieuwe raadsleden
Woensdag 30 maart is er een speciale raadsvergadering waarbij de nieuwe gemeenteraad wordt geïnstalleerd. Nieuwe raadsleden zijn voor DOE! Emmy Thijssen-Van Loon, voor DeurneNU Coen van Horen, voor PAGL/PvdA Annemieke Quaadgras en Eefje Nooijen, voor de VVD Peter Eijsbouts en Mariëlle Smits-Biemans, voor Transparant Deurne Mieke Kuijpers-Aarts en voor 50Plus Edmond van Ooijen.

Opnieuw in de raad
Terugkerende gemeenteraadsleden zijn voor DOE! Marinus Biemans, Marjan Vrijnsen-De Corte, Bram van Neerven, Ine van Bakel en Wim Luijten. Voor DeurneNU keren Anne Damen- Verstappen, Helm Verhees, Janke van Dijk en Ruud Kuijpers terug. Bij Progressief Akkoord-GroenLinks-PvdA zit Jerom Coppus opnieuw in de raad. Voor het CDA zijn dit Benny Munsters, Riny van Leeuwen-Berkvens en Carline Sterk en bij de VVD keert Tom Oomen terug. Voor Transparant Deurne zit Frank van Tilburg ook de komende vier jaar opnieuw in de gemeenteraad.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen